max 23 Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 Posiadam informację gdzie podobno lezy w torfie niemiecki wóz pancerny.Było jeszcze dwa ale zostały częsciowo wyciągniete około 10 lat temu.Zainteresowanych zapraszam do dyskusji.To nie jest jakis kit ale konkretna informacja do sprawdzenia dla konkretnych ludzi..Mój znajomy ma zrobiona hustawke z łozysk jednego z nich.Posiada także klucze płaskie wydobyte z tych wozów jeszcze przed wydobyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Daj namiary i pochwal się wiedzą o przedmiocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasio Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Max czekamy na informacje ;) puki co nie podawaj danych kontaktowych bo Cię obsiądą jak muchy... Powiedź skąd jesteś i więcej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max 23 Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2011 Jestem z Radomia.Informacje o wyciągnietych wozach Niemieckich sa pewne ,ludzie którzy mieszkaja obok torfowiska byli podczas wyciągania ich z torfu .Sam osobiście byłem i oglądałem wystające częsci przed ich wyciągnięciem.Wyciągane były zima gdyz wtedy są lepsze mozliwości wjazdu cięzkim sprzętem.Znajomy który mieszka obok ma info od swojego ojca że w ziemi pozostał jeszcze jeden.Wozy te ugrzęzły podczas ucieczki Niemców.Mój drugi znajomy mieszka obok i za małolataczęsto bawił się tam i wyciagał rózne ciekawe sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Max też jestem z Radomia, wiesz co to mogłoby być? Ale proponuję cichosza, najlepiej na priv warto by było muzeum MOB tym zainteresować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.