Skocz do zawartości

Pytanie

siemek201

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam pytanie, chodzi mi konkretnie gdzie można dowiedzieć się jakie mój dziadek dostał odznaczenia w II wojnie światowej. Gdzie to można sprawdzić ???
Napisano
Wszedłem w depozyt Lista nazwisk żołnierzy i oficerów, których depozyty są przechowywane w CAW,
Itam nazwiska mojego dziadka niema to co to oznacza ZE NA JEGO TEMAT NIC NIE MAJĄ
Napisano
Kolego podejrzewam, że tak to nie znajdziesz. Musisz do Nich napisać maila lub po prostu zadzwonić. Oni już tam Cię jakoś pokierują tylko opisz dokładnie to co wiesz o dziadku(dane). Wiem, że podobne poszukiwania trochę trwają ale na pewno warto. Pozdro.J"
Napisano
Witam
Przede wszystkim w CAW-ie jak już przedmówcy napisali. Jednakże zależy czy twój dziadek walczył we wrześniu 1939 czy też w 1 czy 2 Armii WP lub na zachodzie. Jeśli we wrześniu to mogą być braki w dokumentacji. Na pewno trzeba tam szukać osobiście bo przez telefon tego się nie dowiesz chyba że im zlecisz odpłatnie ale to trochę kosztuje.Ułatwia poszukiwania jeżeli był oficerem lub żołnierzem zawodowym. Dostęp tam ma każdy, trzeba tylko wypełnić kilka papierków typu jakie dokumenty chcesz przejrzeć i poco ci one. Wszystko ci wyjaśnią na miejscu.
pzdr
Napisano

Wiem gdzie walczył i wiem jaki stopien miał podporucznik armia kraków 23 DP walczył od 1 września 1939 pużniej 1 Dywizja pancerna generała Maczka wrucił dom kraju 1947 po rozwiązaniu tej dywizji walczył miedzy innymi Breda , Bitwa o Mont Ormel (Maczuga) Failes- chambois Wilhelmshaven itp cały szlak tej dywizji pancernej jest na wikipedi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie