Skocz do zawartości

Poligon rakietowy SS Grossendorf(Władysławowo)

kacell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Chciałbym się dowiedzieć gdzie ten poligon dokładnie sie mieścił we Władysławowie, gdzie są jego pozostałości i tak dalej. Z góry dziękuje za zaoferowaną pomoc.

Pozdrawiam!!!
kacell
Napisano
Jakiś czas temu o nim gdzieś wyczytałem, że właśnie taki poligon był w rejonie Władysławowa. A co tak na prawde go nie było ? To tylko jakaś legenda czy co ?
Napisano
W necie jest na ten temat trochę info wystarczy wpisać-Władysławowo poligon, tylko tyle że niestety mało wiarygodne źródła.Podobno" był gdzieś na Błotach Karwieńskich. Myślałem że masz jakieś konkretne źródło.
Napisano
Władysławowo raczej nie pasuje na miejsce poligonu rakietowego. Potrzebna jest do tego duża pusta przestrzeń, by śledzić miejsce upadku rakiet i skutki ich wybuchów.
Więcej pustych i ciekawych terenów było bardziej na zachód od Władysławowa, z poligonem V w Łebie włącznie.
Napisano
A np. Poligon niemiecki w Rąbkach. Co się z nim teraz dzieje ? Jest tam jakieś muzeum, czy otwarty teren, każdy może sobie tam wejść kiedy chce i tak dalej ? Pytam się ponieważ będę w tamtych terenach za jakiś czas, no i praktycznie pół wakacji spędzę tam, i chce wiedzieć że te poligony są godne uwagi :)
  • 2 weeks later...
Napisano
Tu masz Rąbkę k/Łeby
http://s942.photobucket.com/albums/ad262/macwt/Niemiecki%20poligon%20doswiadczalny%20w%20Rabce/?albumview=slideshow
foty zrobiłem podczas wakacji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie