kacell Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 Witam. Chciałbym się dowiedzieć gdzie ten poligon dokładnie sie mieścił we Władysławowie, gdzie są jego pozostałości i tak dalej. Z góry dziękuje za zaoferowaną pomoc. Pozdrawiam!!!kacell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beermaster Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 A skąd informacja, że w ogóle był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 Jakiś czas temu o nim gdzieś wyczytałem, że właśnie taki poligon był w rejonie Władysławowa. A co tak na prawde go nie było ? To tylko jakaś legenda czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beermaster Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 W necie jest na ten temat trochę info wystarczy wpisać-Władysławowo poligon, tylko tyle że niestety mało wiarygodne źródła.Podobno" był gdzieś na Błotach Karwieńskich. Myślałem że masz jakieś konkretne źródło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 O błotach to wiem. A o Władysławowie 1 raz słyszałem i pomyślałem sobie że czegoś na odkrywcy się dowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Władysławowo raczej nie pasuje na miejsce poligonu rakietowego. Potrzebna jest do tego duża pusta przestrzeń, by śledzić miejsce upadku rakiet i skutki ich wybuchów. Więcej pustych i ciekawych terenów było bardziej na zachód od Władysławowa, z poligonem V w Łebie włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 A np. Poligon niemiecki w Rąbkach. Co się z nim teraz dzieje ? Jest tam jakieś muzeum, czy otwarty teren, każdy może sobie tam wejść kiedy chce i tak dalej ? Pytam się ponieważ będę w tamtych terenach za jakiś czas, no i praktycznie pół wakacji spędzę tam, i chce wiedzieć że te poligony są godne uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 miało być: Czy te poligony są godne uwagi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wotomac Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Tu masz Rąbkę k/Łebyhttp://s942.photobucket.com/albums/ad262/macwt/Niemiecki%20poligon%20doswiadczalny%20w%20Rabce/?albumview=slideshowfoty zrobiłem podczas wakacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.