morfeusz27 Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 Witam, posiadam w mojej kolekcji taki oto dzbanek, nie znam jego historii, czy po sygnaturze można określić producenta i wiek, jeśli tak to będę wdzięczny
morfeusz27 Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 sygnowanie znak graficzny przypominający dwa złączone haczyki, cyfry 79 5 3 B(chyba)
morfeusz27 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Ponawiam prośbę z uwagi, iż mam możliwość wymiany dzbanka na klamerkę wojskową niemiecką SS dlatego chcę wydatować dzbanek, bo trochę mi go żal.
Surkan Boris Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 jak klamra ss w dobrym stanie to klamra lepsza :) dzbanek przypuszczam że może być carski
morfeusz27 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 dzięki, klamerka strychowa przyniesiona ze strychu przez dzieciaki na szkolną wystawę, znajoma nauczycielka nie chce propagować faszyzmu :))
Surkan Boris Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 tylko sprawdź czy oryginał żeby dziecko nie przyniosło strychowego Allegro ;p
morfeusz27 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 dobre :) Oryginał, bo przyniesione z dwoma niemieckimi hełmami tyle że bardzo skorodowane. Także dzbanuszek pójdzie do szkoły dzięki
Pytanie
morfeusz27
Witam, posiadam w mojej kolekcji taki oto dzbanek, nie znam jego historii, czy po sygnaturze można określić producenta i wiek, jeśli tak to będę wdzięczny
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.