Mr.Vegas Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 Witam. Jestem posiadaczem Proximy i myślę o zakupie dodatkowej drugiej wykrywki, miało by to być coś na drobnice, monetki itd... W miarę dobry zasięg i przystępna cena. Co byście mi polecili ? Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi Vegas
egon10 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Moze ace250,porownujac go do f2 jest napewno lepszy,tzn. lepiej wykonany.
draven85 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Powinieneś brać pod uwagę sprzęty pracujące na wyższej częstotliwości od proximy bo inaczej zmiana wiele chyba korzyści nie przyniesie. Kupowanie ace, f2 i innych podobnej klasy nie ma sensu moim zdaniem.Pozdrawiam
michal1514 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Koleha niech napisze ile ma do wydania pieniędzy...
Mr.Vegas Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 draven85 - Co to za wykrywacze o których mówisz, podaj nazwę bo ja niestety się nie orientuje. Pozdro
dominislaw93 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 nazwy tych wykrywaczy co podal draven85 to garrett ace 250 i fisher f2
draven85 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 W tej kwocie raczej nic nie znajdziesz, może w granicach 1 tys używana Cibola się trafi. Uzyskasz większą czułość na kolor, sprzęt różniący się od Proximy co daje jakąś zasadność zakupu drugiego wykrywacza.
dominislaw93 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 w 9 stowach jeszcze uzywany teknetics delta 4000 tez dobry sprzet na kolorek
Mr.Vegas Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Napisano 9 Styczeń 2011 A jak u Tesoro jest z dyskryminacją ? Jest dobra ?
draven85 Napisano 9 Styczeń 2011 Napisano 9 Styczeń 2011 Tesoro słynie z bardzo dobrej dyskryminacji oraz separacji, wykrywacz bardzo przyjemny w obsłudze łatwy i efektywny. Delta pracuje na podobnej częstotliwości co proxima więc za bardzo nie ma sensu kupowania jej mając proxe.
Lindenhof Napisano 9 Styczeń 2011 Napisano 9 Styczeń 2011 dodatkowo wewnątrz cewki tesoraka jest otwór opisany jako arget center". i to prawda jest najprawdziwsza. można praktycznie łyżką od zupy się posługiwać przy wyciąganiu drobnicy. pozdro
220V Napisano 9 Styczeń 2011 Napisano 9 Styczeń 2011 Kolego Mr.Vegasdługo chodzisz z proximą?Trochę mnie dziwi że nie doceniasz walorów tego sprzetu na kolorową drobnicę. To sprzęt uniwersalny i za te pieniądze moim zdaniem nic lepszego specjalnie nie znajdziesz i poszukiwanie drugiego w pieniądzach do 900zl nie ma absolutnie żadnego sensu.Miałem już kilka sprzetów, m.in. Rutusa i na drobny kolor ma bardzo przyzwoite osiagi.Polecane tu przez Kolegów F2 albo ace250 mają niższe zasięgi choć nieco lepszą identyfikację.Moja rada - nie szukaj drugiego mając Proxime,chyba że dozbierasz drugie tyle kasy i wtedy juz dobrego typowego monetkowca dokupisz.pozdro
Mr.Vegas Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Napisano 9 Styczeń 2011 220V - z proximą chodzę już ponad 2 lata. Dzięki za radę, dała mi do myślenia. Pozdro ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.