korki09 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 Witam. Wpadł mi w ręce taki oto pas.Prosiłbym o pomoc w identyfikacji.Pozdrawiam
korki09 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 kowalinho- może przesłac jakies inne fotki? chciałbym wiedzieć jaki to jest , w sumie ten ze zdjecia jest podobny lecz t azapinka z boku chyba inna.. ?
kowalinho Napisano 6 Styczeń 2011 Napisano 6 Styczeń 2011 Panowie, chyba mamy ostatnio plagę krótkowzroczności pasowej na forum. W innym wątku porównują pas wz19/brytyjski do polskiego pasa powojennego...Tutaj naprawdę nie ma co porównywać. Za moment wlepię przykładowe zdjęcie pasa wz36.Przeszukaj internet, allegro patrząc na pasy radzieckie, rosyjskie oficerskie. Przez lata zmieniały się szczegóły, ale charakterystyczna klamra i inne detale pozostały takie same.
kowalinho Napisano 6 Styczeń 2011 Napisano 6 Styczeń 2011 Przykładowy pas wz36, taki jak widoczny na zdjęciu archiwalnym.Zdjęcie pasa zamieszczone poglądowo, pochodzi ze starej aukcji internetowej.
korki09 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 Witam. Wpadł mi w ręce taki oto pas.Prosiłbym o pomoc w identyfikacji.Pozdrawiam
korki09 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 #5jezeli ktos bedzie potrzebowal wiecej dokladnych zdjec, prosze pisac.
korki09 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 ok kowalinho, rozumiem ze jesteś pewny że to pas radziecki, przeszukam neta, może uda mi sie znalezc konkretny model. Dzieki wielkie i Pozdrawiam
pasio Napisano 6 Styczeń 2011 Napisano 6 Styczeń 2011 Ten po prawej ? http://www.zwoje-scrolls.com/zwoje41/dav01.jpg
Pytanie
korki09
Witam. Wpadł mi w ręce taki oto pas.
Prosiłbym o pomoc w identyfikacji.
Pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.