Skocz do zawartości

all1

zielony.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam.Po pierwsze dziękuję,ale bez przesady to nadal tylko kolejny prototyp.Chyba nigdy nie przestanę eksperymentować (no cóż takie zdziwaczenie).W wczoraj robiłem następne próby z gięciem rurek aluminiowych.Przestrzegam przed kupowaniem rurek w marketach budowlanych są piękne,lekkie ale nie nadają się do gięcia.Po zamrożeniu tylko nacisnąłem i rurka pękła (20 x 1).Znalazłem w domu jeszcze jedną rurkę ze starego bagażnika od malucha i pięknie się wygięła,rurka również (20 x 1).Waga tego elementu wraz z pianką to tylko 175gr.Stelaż który wykonałem wcześniej wraz z elektroniką,cewką i bateriami waży dokładnie 1,78kg,więc bardzo ciężki,dlatego właśnie próbuję zrobić coś lżejszego,mam nadzieję że poniżej 1,5kg.(oczywiście kompletny wykrywacz).Na giętym elemencie już urwałem 100gr,podłokietnik również z aluminium.Jak skończę to podrzucę jakieś fotki.Pozdrawiam.

Napisano
I jeszcze pytanko do szanownych kolegów.Ekranował ktoś obudowę elektroniki do ALL-1M.Jeżeli tak to czym i jak.Pozdrawiam.
Napisano
Witam.Kolego gral"ja nie ekranowałem .A co do wagi wiadomo że nie da się dużo zejść.Mój też nie jest za lekki ale pojemnik z akku dobrze równoważy, sonda ma małą masę.Posiadam też all1 podobnej konstrukcji jak Twój ale zle wyważony .Pozdrawiam
Napisano
Na temat ekranowania sondy dużo czytałem, lecz jeśli chodzi o obudowę to pierwszy raz słyszę, czy nieekranowana obudowa elektroniki w All-u ma jakiś negatywny skutek na działanie wykrywki? P.s. jeżeli chciałbyś pozbyć się tych powyginanych rurek, to z chęcią odkupił bym jedną, pozdro.
  • 1 month later...
Napisano

Witam.Skończyłem,niestety chyba nie da się zrobić Alla poniżej 1,5kg.Ten waży niecałe 1,6kg,oczywiście z pakietem 8 baterii AA.Pozdrawiam.

Napisano
Witam
Dziękuję , za otrzymany stelaż :).
Gratuluję pomysłowości i precyzji wykonania.Jest super.
Pozdrawiam
ALL.
Napisano
Witam.Na początku chciałem zamontować elektronikę w inny sposób,ale dopasowanie takiej obudowy która by tworzyła jednolitą całość z panelem graniczy z cudem.Mógłbym wykonać lekką obudowę z cienkiej blachy,ale nigdy nie uda się jej zrobić tak, żeby przynajmniej w małym stopniu wyglądała na fabryczną".Już nic nie zmieniam bo jest coraz cieplej,a poza tym All w takiej konfiguracji jest naprawdę super wyważony.Panie Aleksandrze myślę że zbuduję pan na nim genialny wykrywacz i komuś będzie służył długie lata.Pozdrawiam.
Napisano
witam. mam pytanie do tych co latają z alami, czy all ma problemy z wilgotnością. i w jakich warunkach się wzbudza, to znaczy że po deszczu można mieć fałszywe sygnały. lub jak jest mgła?
Napisano
czy all ma problemy z wilgotnością. i w jakich warunkach się wzbudza" Posiadany ALL w wykonaniu Pana Aleksandra jest wolny od tego typu problemów. Istotne jest dobre wykonanie sondy oraz ustawienie wykrywacza.
Napisano
Dokładnie.Mój All-1M spod ręki Pana Aleksandra również nie reaguje na mokrą trawę ,a tym bardziej na mgłę.O ile pamiętam wypowiedz Pana Aleksandra chodzi o ekranowanie sondy grafitem.Pozdrawiam .
Napisano
witam. pytam bo już kilka takich tematów czytałem,właśnie jestem w trakcie załatwiania all-1.a pisali że rutus lub ace250 jest lepszy od alla,ze względu że all ma problem jak jest mokro.
Napisano
Dzięki.Budowę wykrywacza All-1 podjeło się dość dużo naszej braci poszukiwaczy, z gorszym lub lepszym skutkiem, i moim zdaniem wszystkie niedomagania tych urządzeń tyczą się właśnie tych że egzemplaży. Mój pierwszy All nie był z pod ręki konstruktora, więc mam porównanie, także napiszę jeszcze raz, tylko oryginał:)
Napisano
Piękna pogoda więc trochę pobiegałem z Allem.Trafiłem szyjkę od butelki z aluminiową obrączką od zakrętki prawie na 30cm (bylem w szoku).Gdy ja wykopałem to w powietrzu łapała tylko z około 20cm.Oby ziemia była taka wilgotna przez cały rok!
Pan Aleksander naprawdę zna się na rzeczy,dodam że mam cewkę 17cm.Kolego zielony bardzo ładnie się prezentuje twój All,widzę że jesteś gotowy na sezon.Pozdrawiam.
Napisano
Witam, gotowy, gotowy, wczoraj latałem przy trasie nr 7 koło Łomianek na przpieknej polance, a chyba z pół godz i żadnego sygnału, nawet piknięcia, od czasu do czasu machałem swoją motyką przed cewką żeby się upewnić czy All daje znaki zycia, a tu nagle przepiękny sygnał, no to bach tą motyką, patrze a tu moneta, była dość płytko ok 10 cm, ale niestety trafiłem ją centralnie moją motyką zakończoną kolcem, moneta bardzo stara i nic nie widac co to, ale strasznie ją sfatygowałem, no nic nie będe płakał bo musze tam wrócić, ponieważ złapałem jeszcze kilka dobrych piknięć na dyskr 6/10 ale mogłem się dokopać tylko max na nie całe 20cm pózniej ziemia jak skała, tak że coś tam leży, co do sprzętu to super, pozdrawiam:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie