Skocz do zawartości

all1

zielony.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, dzisiaj stałem się szczęsliwym posiadaczem all1, lecz mam małe wątpliwości odnośnie elektroniki tego cuda, a mianowicie czy jest to oryginalna płytka all1 bardzo proszę o fachową ocenę ludzi znających temat, pozdrawiam.

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie jest to orginalna płytka p.Aleksandra jes to najprawdopodobniej wersja Diadema lub ew. SWaldka, ale to jest to samo czasami lepiej, widać porządnie wykonanie.
Poszukaj na exploracja, widze ze jesteś tam zalogowany i już założyłeś nowego posta.
PZDR
Red alf
Napisano
Witaj Red alf, masz rację, jest to konstrukcja Diadema, mam nadzieję że sprzęt sprosta moim skromnym oczekiwaniom(jest to moja pierwsz dawno wyczekiwana wykrywka), ponoć osiągi ma całkiem zaskakujące, dzięki za odpowiedz, wkrótce umieszcze zdjęcie all-a i opiszę co on potrafi hej.
Napisano

Witam.Nieważne czyja wersja byleby działało.Ja mam All-1M autorstwa pana Aleksandra z cewką 17cm.Zasięg:1gr-22cm,5gr-25cm,duże przedmioty np.hełm z około 65cm.Pozdrawiam.

Napisano
Wykrywacz zakupilem jesienią,więc zanim wykonałem obudowy i stelaż zdążyłem wyjść 2 razy w teren(nie żadne miejscówki).Wykrywacz ma świetną dyskryminację,powyżej 5 nie kopałem żadnego żelastwa.Co ciekawe przy włączonej dyskryminacji zasięg spada minimalnie.O zasięgach w gruncie wiele powiedzieć nie mogę,ale tak na oko to chyba bardzo od testów powietrznych nie odbiegają.Szukałem w wilgotnej ziemi i np.10zl PRL znalazłem na głębokości około 25-30cm(dołek byl mniej więcej taki jak metalowa część saperki).Według mnie zasięg w gruncie na dlugo zalegające przedmioty jest większy niż zasięg w powietrzu (na suche).Zobaczymy jak będzie latem w suchej ziemi i w innym gruncie,ale mam nadzieję że tak samo.Gdyby kolega zielony" potrzebował pomocy przy wykonaniu stelaża to służę radą(ciągle eksperymentuję i wykonałem już może z 10 szt,i wiem jak wygiąć rurkę aluminiową w S").Pozdrawiam.
Napisano
Powiedz gral" jaki masz sposób na tą rurkę, gdzieś przeczytałem że trzeba piasku wsypać do srodka żeby się nie spłaszczyła przy wyginaniu, masz jakiś inny sposób?
Napisano
Najpierw zamówiłem koło z grubej blachy 25mm a tokarz wytoczył mi w tym kółku takie wybranie pasujące do kształtu rurki (u mnie 20mm) i na tym sprzęcie robiłem próby.Zacząłem na gorąco,potem z piaskiem,ale najlepszy efekt przyniosło zamrożenie wody w rurce(aura pomogła).Rura musi być z najbardziej plastycznego aluminium bodajże PA 8.To metalowe kółko jest po to ,aby rurka nie rozeszła się na boki podczas gięcia.Pierwszy element stelaża gotowy.Do dolnej regulowanej części wykorzystałem rurkę 16mm,kilka otworów na boku górnego elementu i zatrzask w dolnym(jak w kuli inwalidzkiej.Do stabilizacji na koniec wygiętego elementu wkleiłem skrętkę do węża ogrodowego,po dokręceniu skrętka zaciska cieńszą rurkę i nie ma takiej siły która by wyrwała rurkę.Całość bardzo stabilna, choć jak dla mnie bardzo pracochłonna.Został jeszcze izolator,ale już się toczy z bakelitu.Pozdrawiam.
Napisano

Koledzy to moja konstrukcja z wędki teleskopowej.Elektronika i sonda od Pana Aleksandra.Prosta,dobrze wyważona i najważniejsze bardzo skuteczna.Odpadł mi problem jak łączyć czy giąć rurki.Pozdrawiam.

Napisano
Dzisiaj pierwszy wypad koło bloku, jakiś nabój do karabinu i moneta z 1755 roku w kiepskim stanie ale datę widać, dużo polmosów i parę dobrych sygnałów, lecz kopałem i na głębokości sztycha nic nie było więc było cos bardzo głęboko, a nie chciałem kopać dużych dołów bo frustraci z okien już na milicję dzwonili, masakra.
Napisano

Kolego ielony"obudowę kupiłem w sklepie elektronicznym do elektroniki i do baterii.Oznaczenia handlowego nie pamiętam.Znajdziesz ją po kształcie.Pozdrawiam

Napisano

Kolego dajmon3 mnie również ta obudowa wydała się najodpowiedniejsza.Do zielony na alledrogo kupisz,sprawdzałem i są.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie