win45 Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Napisano 4 Styczeń 2011 Witam. kubek znaleziony w miejscu rozbrajania się Wojska Polskiego w 1939r. ktoś wie czy mógł być na wyposażeniu żołnierzy polskich ? Dzięki. Pzdr
win45 Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Napisano 5 Styczeń 2011 wymiary ; wysokość - 65mm, średnica - 65mm
win45 Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Napisano 4 Styczeń 2011 Witam. kubek znaleziony w miejscu rozbrajania się Wojska Polskiego w 1939r. ktoś wie czy mógł być na wyposażeniu żołnierzy polskich ? Dzięki. Pzdr
R51 Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Podobny do polskich, tylko wydawało mi się, że miały uszka stalowe. Nie widać tam napisu Ideal"?POzdrawiam
R51 Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Dopiero zobaczyłem to sygnowanie. Na moje wrześniowy.
kowalinho Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Ja bym najpierw go oczyścił i wrzucił dodatkowe zdjęcia.Rzeczywiście, nie jest to to samo, co masowo dostępne powojenne ideale i światowidy.Ale na pewno nie jest to kubek wojskowy - regulaminowe kubki żołnierskie wyglądały inaczej.Jeżeli okaże się być przedwojenny, to mógł być wzięty przez żołnierza jako kubeczek cywilny.Póki co - czekamy na zdjęcia po czyszczeniu, lepsze zdjęcia sygnatury etc.
win45 Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Napisano 4 Styczeń 2011 postaram się jutro zrobić lepsze zdjęcie sygnatur. robiłem telefonem. uruchomie aparat może będzie wyraźniej. pzdr
Pytanie
win45
Witam. kubek znaleziony w miejscu rozbrajania się Wojska Polskiego w 1939r. ktoś wie czy mógł być na wyposażeniu żołnierzy polskich ? Dzięki. Pzdr
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.