Kopacz1 Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 Jest to tabliczka znamionowa starej znanej firmy AEG - (Allgemeine Elektriz
Kopacz1 Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 przepraszam ale za szybko nacisnełem - dodajAEG - Allgemeine Elektricitats-GesellschaftFirma produkowała m.innymi samoloty,koleje,sprzęt telekomunikacyjny,voltomierze,zegary przemysłowe,maszyny do pisania i wiele innych. Na tej tabliczce podana jest chyba waga 72,2 Kg i m/m 3,może to być zwój drutu,linki stalowej lub miedzianej itp.pozdrawiamkopacz1
kosciej Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 wygląda na markę górniczą druga strona jest czysta ?????pozdrawiam
topór Napisano 21 Grudzień 2010 Autor Napisano 21 Grudzień 2010 tak czysta ale na warmi niema kopalni może to coś z drewnem związane
otrong Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 Jest to blaszka identyfikująca łódź rybacką na jeziorach. Na mojej jest jeszcze rok 185? - dokładnie nie pamiętam bo jestem teraz poza domem.Od góry:skrót nazwy identyfikującej jezioronumer kolejny łodzioddział rybacki, numer rybakówkinumer okręgu rybackiego.Dowiedziałem się tego od starego ponad 80letniego rybaka.
otrong Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 dodam jeszcze że mam 3 takie blaszki, każda znaleziona do kilometra od jeziora, jedna z nich jest zupełnie inna od pozostałych, nie pamiętam czy wrzucałem już ją na ODK ale okazało się że nabijana była na drzwi rybakówki.
Pytanie
topór
co to jest?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.