Witam, na zdjęciu jest pierścionek bez oczka, odziedziczony po przodkach. Jedyne oznaczenie to ten grawer PLATINUM i dodatkowo wyskrobane ręcznie 1,65. Poszukiwania cech probierczych platyny spełzły na niczym - wszędzie znalazłam jedynie te stosowane współcześnie. Gdzieś słyszałam, że takie oznaczenia stosowano kilkadziesiąt lat temu w Anglii, ale też nie znalazłam niczego co pomogło by dokonać identyfikacji. Pierścionek nie sprawia wrażenia masywnego ale waży ponad 3 gramy. I sama już nie wiem z czym mam do czynienia. Pozdrawiam.
Pytanie
anastazja67
Witam,
na zdjęciu jest pierścionek bez oczka, odziedziczony po przodkach. Jedyne oznaczenie to ten grawer PLATINUM i dodatkowo wyskrobane ręcznie 1,65. Poszukiwania cech probierczych platyny spełzły na niczym - wszędzie znalazłam jedynie te stosowane współcześnie. Gdzieś słyszałam, że takie oznaczenia stosowano kilkadziesiąt lat temu w Anglii, ale też nie znalazłam niczego co pomogło by dokonać identyfikacji.
Pierścionek nie sprawia wrażenia masywnego ale waży ponad 3 gramy.
I sama już nie wiem z czym mam do czynienia.
Pozdrawiam.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.