kowalinho Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 Witam,Takie dwa, a właściwie trzy, drobiazgi do identyfikacji.1) Okucie w formie szpikulca z osłonką i blaszkami, pomiędzy którymi zachowało się drewno. Mosiądz malowany na khaki.Według mnie jest to okucie od jednej z nóg drewnianego trójnogu - ta część wbijana w ziemię. Ale czy rzeczywiście i od jakiego trójnogu?Długość całkowita ok 5,5 cm, średnica osłonki ok 4 cm.
kowalinho Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 2) Dwa mosiężne okucia. Przypominają okucia np pasków od ładownic brezentowych rkm browning, ale to nie to.Z pewnością coś nitami mocowały, resztki jakieś pozostały.Krótsze okucie ok 3,5 cm, dłuższe 6 cm, z przerwą ok 3,5 cm.Oba szerokie na ok 8 mm.
kowalinho Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 Drugie zdjęcie.Proszę o wszelkie pomysły.Robiłem porządki i chciałbym czegoś się o nich dowiedzieć, przed ewentualnym miotnięciem w kąt. To nie musi mieć żadnego znaczenia, ale wyszły w rejonie, gdzie wychodziły drobiazgi po polskiej łączności i KOPie.
Pytanie
kowalinho
Witam,
Takie dwa, a właściwie trzy, drobiazgi do identyfikacji.
1) Okucie w formie szpikulca z osłonką i blaszkami, pomiędzy którymi zachowało się drewno. Mosiądz malowany na khaki.
Według mnie jest to okucie od jednej z nóg drewnianego trójnogu - ta część wbijana w ziemię. Ale czy rzeczywiście i od jakiego trójnogu?
Długość całkowita ok 5,5 cm, średnica osłonki ok 4 cm.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.