Skocz do zawartości
  • 0

posrebrzana łyżeczka / punce

Kolab

Pytanie

Napisano

Witam

Proszę o pomoc w określeniu wieku znaleziska. Fanty leżały sobie jakieś 20 cm pod trawką na łączce nieopodal rzeki. Teren malowniczy obecnie nic tam nie ma ale około 1830 roku nieopodal znajdowała się wioska spalona w wyniku zarazy.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wyrzuć TO NATYCHMIAST TO bardzo niebezpieczna rzecz !To jest nasionko łopaty.Jak dorośnie to będziesz kopał do końca życia !! Ale poważnie - te łyżeczki to plater".Trudno powiedzieć co jest podstawą a co powłoką (jak wysokiej próby było srebro na powłoce). Pamiętam takie łyżeczki i noże z dzieciństwa w domu. Pochodziły z szabru z ziem zachodnich. Przypuszczam, że jest to średniej klasy zastawa stołowa.
PS. w środku trzonka noża było coś w rodzaju cementu.Pamiętam bo rozebrałem.
Napisano
Poszukałem i znalazłem w szuladzie.Moje są w lepszym stanie.Nowe musiały być piękne.co do punc na trzonku napis FRAGET K(MB)PLAGUE" na części roboczej BM"
Napisano

Witam

Proszę o pomoc w określeniu wieku znaleziska. Fanty leżały sobie jakieś 20 cm pod trawką na łączce nieopodal rzeki. Teren malowniczy obecnie nic tam nie ma ale około 1830 roku nieopodal znajdowała się wioska spalona w wyniku zarazy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie