knufi Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Napisano 8 Grudzień 2010 Witam jestem posiadaczem od 2 lat garretta ace 250. Jestem zadowolony ale już chyba czas na małą zmianę. Chodzi mi najlepiej o opinie ludzi którzy mieli doświadczenie z oboma wykrywaczami. I ewentualnie co by było opcją do omegi 8000.w granicach +/- 2000.pozdrawiam.
talgo Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 nie ma co analizować dwa różne sprzęty dwie inne bajkialternatywą dla 8000 będzie terra 705 lub F70
Enders Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Dla Ace alternatywą może być co najwyżej Delta. Omega to inna bajka jak napisał kolega wyżej.
knufi Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Napisano 8 Grudzień 2010 wiadomo ze to inna liga sprzętów. Ale właśnie chodzi mi o te różnice. np o ile bedzie głebszy jesli chodzi o wieksze rzeczy ? oba to sprzety na drobncie. ale chodzi mi o takie odczucia z przesiadki z ace na jakis lepszy sprzet..
knufi Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Napisano 8 Grudzień 2010 ja mam ace 250 i chce wlasnie zmienic lige na jedna wyżej.
jacho Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 Głębszy raczej dużo nie będzie. Ale będziesz bardziej pewny tego co kopiesz, ominiesz mniej pierścionków, srebrnych monet itp.W zaśmieconym terenie łatwiej wychwycisz kolor między żelaznym złomem.Zasięg to nie wszystko. Jeśli zależy Ci na zasięgu to kup HS3, ustaw czułość na max. dyskryminację na 0 i ogień. Tylko na każdą wyprawę trzeba 2 saperki bo jedna tego rycia nie udźwignie ;)
knufi Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Napisano 8 Grudzień 2010 wiem ze zasieg to mały procent sukcesu, ciekawosc skłonila mnie do tego pytania.. jak pisalem wczesnie z ace 250 jestem bardzo zadowolony.. czasem jakby brakowalo mi tylko stabilnosci sygnału. zastanawiałem sie jeszcze nad tesoro de leon z tym ze juz dosc stara konstrukcja, ma moj znajomy leona i bardzo w nim mi sie podoba wlasnie stabilizacja sygnalu.
Enders Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Jak mówicie tu o takich sumach, to może w ogóle wykrywkę bez wyświetlacza - dołożyć do tych 2 tys. 200-300 zł i kupić XP Adventis 2? Zasięgi b duże, dyskryminacja super, do tego dochodzi szybkość reakcji.Oczywiście, że zasięg to dopiero połowa lub nawet 1/3 sukcesu, bo w tym przedziale cenowym np takie 5 gr rzadko który dociągnie w ziemi do 30 cm. W Ace na dyskryminacji nie za bardzo można polegać (mówię o 250), podobnie jak na systemie GTA. Sygnał jest bardzo niestabilny, czasami kwadracik porusza się od pierwszego do ostatniego kwadraciku. Jak na sprzęt w tej cenie zasięgi ma nawet spore. Ace 350 (EURO Ace) ma podobno poprawioną ID, jak z zasięgami nie wiem. Ale jakby nie patrzeć, za ok 2 tys będzie tylko więcej funkcji, a zasięgi zmienią się nieznacznie (w granicach 10-15 cm).Tutaj (pod względem funkcji i osiągów) Omega bije na głowę Ace.
Cpt.Nemo Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Enders (95 / 5) 2010-12-09 13:28:05 Ace 350 (EURO Ace) ma podobno poprawioną ID, jak z zasięgami nie wiem. Ale jakby nie patrzeć, za ok 2 tys będzie tylko więcej funkcji, a zasięgi zmienią się nieznacznie (w granicach 10-15 cm)."A coz Ty za glupoty wypisujesz ?http://www.viking.waw.pl/hobby.php?producent_id=4W drogim sklepiem EuroAce kosztuje tysiac sto zlotych :)Kompletnie mylisz dwa nowe wykrywacze Garretta ich parametry, ceny itp. Jak nie wiesz to nie doradzaj bo pytajacemu wode z mozgu robisz :)Garrett AT Pro i Garret EuroAce to zupelnie rozne sprzety w zupelnie roznych cenach i o zupelnie roznych mozliwosciach.
Cpt.Nemo Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 I zaden z nich nie kosztuje blisko 2 tysiace :)http://www.viking.waw.pl/hobby.php?producent_id=4
LIBERTY1212 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Jeśli pozwolicie to wtrące swoje dwa groszeMialem 250-tkę i byłem zadowolonyMam Omegę i jestem wniebowziętyZasięg zwiększył się w granicach 20-30% w stosunku do drobnicy. Jeśli chodzi o duże przedmioty (przede wszystkimmilitarka) nie miałem sposobności porównania.Trzeba sie go nauczyć (na własnej skórze to odczułem)przynajmniej na początku jest dziwnie po przesiadce z kanarka, inna tonacja dzwięków nie do końca szczęśliwa ale to kwestia gustu. Jeśli jesteś przyzwyczajony do wyświetlacza to napewno go polubisz. Jednakże w tej cenie jest kilka innych wykrywek których zakup warto rozważyć.Ja nie narzekam ale wybór należy do Ciebie.Pozdrawiam
LIBERTY1212 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Knufi gg aktywne także wal prosto z mostu
Enders Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 ???Porównywałem Ace 350 z 250, a je dopiero do sprzętu za 2 tys.I nie AT Pro, bo o tym nawet nie wspomniałem - mylisz pojęcia - GTA - Graphic Target Analyzer. Żaden AT Pro :P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.