Skocz do zawartości

prosze o analizę ace 250 vs Omega 8000

knufi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam jestem posiadaczem od 2 lat garretta ace 250. Jestem zadowolony ale już chyba czas na małą zmianę. Chodzi mi najlepiej o opinie ludzi którzy mieli doświadczenie z oboma wykrywaczami. I ewentualnie co by było opcją do omegi 8000.
w granicach +/- 2000.

pozdrawiam.
Napisano
wiadomo ze to inna liga sprzętów. Ale właśnie chodzi mi o te różnice. np o ile bedzie głebszy jesli chodzi o wieksze rzeczy ? oba to sprzety na drobncie. ale chodzi mi o takie odczucia z przesiadki z ace na jakis lepszy sprzet..
Napisano
Głębszy raczej dużo nie będzie. Ale będziesz bardziej pewny tego co kopiesz, ominiesz mniej pierścionków, srebrnych monet itp.
W zaśmieconym terenie łatwiej wychwycisz kolor między żelaznym złomem.
Zasięg to nie wszystko. Jeśli zależy Ci na zasięgu to kup HS3, ustaw czułość na max. dyskryminację na 0 i ogień. Tylko na każdą wyprawę trzeba 2 saperki bo jedna tego rycia nie udźwignie ;)
Napisano
wiem ze zasieg to mały procent sukcesu, ciekawosc skłonila mnie do tego pytania.. jak pisalem wczesnie z ace 250 jestem bardzo zadowolony.. czasem jakby brakowalo mi tylko stabilnosci sygnału. zastanawiałem sie jeszcze nad tesoro de leon z tym ze juz dosc stara konstrukcja, ma moj znajomy leona i bardzo w nim mi sie podoba wlasnie stabilizacja sygnalu.
Napisano
Jak mówicie tu o takich sumach, to może w ogóle wykrywkę bez wyświetlacza - dołożyć do tych 2 tys. 200-300 zł i kupić XP Adventis 2? Zasięgi b duże, dyskryminacja super, do tego dochodzi szybkość reakcji.

Oczywiście, że zasięg to dopiero połowa lub nawet 1/3 sukcesu, bo w tym przedziale cenowym np takie 5 gr rzadko który dociągnie w ziemi do 30 cm. W Ace na dyskryminacji nie za bardzo można polegać (mówię o 250), podobnie jak na systemie GTA. Sygnał jest bardzo niestabilny, czasami kwadracik porusza się od pierwszego do ostatniego kwadraciku. Jak na sprzęt w tej cenie zasięgi ma nawet spore. Ace 350 (EURO Ace) ma podobno poprawioną ID, jak z zasięgami nie wiem. Ale jakby nie patrzeć, za ok 2 tys będzie tylko więcej funkcji, a zasięgi zmienią się nieznacznie (w granicach 10-15 cm).

Tutaj (pod względem funkcji i osiągów) Omega bije na głowę Ace.
Napisano
Enders (95 / 5) 2010-12-09 13:28:05
Ace 350 (EURO Ace) ma podobno poprawioną ID, jak z zasięgami nie wiem. Ale jakby nie patrzeć, za ok 2 tys będzie tylko więcej funkcji, a zasięgi zmienią się nieznacznie (w granicach 10-15 cm)."

A coz Ty za glupoty wypisujesz ?
http://www.viking.waw.pl/hobby.php?producent_id=4
W drogim sklepiem EuroAce kosztuje tysiac sto zlotych :)
Kompletnie mylisz dwa nowe wykrywacze Garretta ich parametry, ceny itp. Jak nie wiesz to nie doradzaj bo pytajacemu wode z mozgu robisz :)
Garrett AT Pro i Garret EuroAce to zupelnie rozne sprzety w zupelnie roznych cenach i o zupelnie roznych mozliwosciach.
Napisano
Jeśli pozwolicie to wtrące swoje dwa grosze
Mialem 250-tkę i byłem zadowolony
Mam Omegę i jestem wniebowzięty
Zasięg zwiększył się w granicach 20-30% w stosunku do drobnicy. Jeśli chodzi o duże przedmioty (przede wszystkim
militarka) nie miałem sposobności porównania.
Trzeba sie go nauczyć (na własnej skórze to odczułem)
przynajmniej na początku jest dziwnie po przesiadce z kanarka, inna tonacja dzwięków nie do końca szczęśliwa ale to kwestia gustu. Jeśli jesteś przyzwyczajony do wyświetlacza to napewno go polubisz.
Jednakże w tej cenie jest kilka innych wykrywek których zakup warto rozważyć.
Ja nie narzekam ale wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam
Napisano
???

Porównywałem Ace 350 z 250, a je dopiero do sprzętu za 2 tys.

I nie AT Pro, bo o tym nawet nie wspomniałem - mylisz pojęcia - GTA - Graphic Target Analyzer. Żaden AT Pro :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie