qviatus Napisano 30 Listopad 2010 Autor Share Napisano 30 Listopad 2010 Witam wszystkich,W związku ze sporym zainteresowaniem tematem gładkich guzików postanowiłem założyć odrębny wątek na temat dwuliterowych sygnatur na gładkich guzikach rosyjskich z lat 1829-57. Niestety nie spotkałem dotychczas literatury na temat guzików tego typu. Szanowni forumowicze proszę o prezentacje guzików z waszych zbiorów (w miarę możliwości z jakimś opisem z jakiego rejonu Polski, lub województwa). Mam nadzieję, że pozwoli to nam stworzyć jakąś bazę pomocną w identyfikacji takich znalezisk i poszerzy naszą wiedzę na ten temat.Dla niewtajemniczonych dodam, że guziki wz. 1829 charakteryzowały się blaszanym uszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Dla niewtajemniczonych dodam, że guziki wz. 1829 charakteryzowały się blaszanym uszkiem."blaszanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Tzn, płaska blaszka z otworem" a nie Blacha :P pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 świeży nabytek z kieleckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 sygnatura TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 jeszcze taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 rewers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 wpadła nowa sygnatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 na polskie RG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 wyszedł guziczek z sygnaturą Ł, oczywiście cyrylicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 rewers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd_bart Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Ja posiadam takowe:22 mm - ЙН22 mm - ГР22 mm - Ф Ф22 mm - AP22 mm - Л Л22 mm - ФС21 mm - Л Л21 mm - Г.Р.21 mm - МЛ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi