Strugu2 Napisano 29 Listopad 2010 Autor Napisano 29 Listopad 2010 Co to może być? Mi sie kojarzy z jakimiś najsłabiej wyposażonymi ruskim oddziałami.
Ave Danzig Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Produkcja radziecka najprawdopodobniej lata 50-80te, może był w Afganie :)Ruska nazwa tego typu plecaków to рюкзак колобок"Pzdr.AD
Strugu2 Napisano 29 Listopad 2010 Autor Napisano 29 Listopad 2010 Przyjrzyj się dokładnie, on wygląda jak worek po ziemniakach, jest zrobiony z lnu. Posiada ściągacz z sznurka także lnianego. Wątpie żeby coś takiego rzucali do afganu.
Ave Danzig Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 No może z Afganem przesadziłem, zbyt tandetny i za mało funkcjonalny - brak bocznych kieszeni, ale co do reszty to się zgadza. Masówka, dla kołchoznikow" tak jak piszesz na ziemniaki, dla rybaków, myśliwych, wojska i dla wielu wielu innych.Możesz poszukać stępla choć mało prawdopodobne by ktoś takowy stawiał - bo po co :)
Strugu2 Napisano 29 Listopad 2010 Autor Napisano 29 Listopad 2010 Nie ma stempli. Znalazłem 2. Czyli to jest coś takiego dla sołdatów" którzy szli na mięso armatnie?
Ave Danzig Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Jeśli to 2 wojenny to poszukaj bić na końcach skórzanych pasków
Pytanie
Strugu2
Co to może być? Mi sie kojarzy z jakimiś najsłabiej wyposażonymi ruskim oddziałami.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.