Skocz do zawartości
  • 0

Łuska rosyjska produkcji angielskiej

adamos1975

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich, jako początkujący zbieracz mam pytanie do stałych bywalców tego forum : Czy wymieniona w temacie łuska z 1917 roku wyprodukowana w angli jest częstym znaleziskiem i co za tym idzie jaka może być jej wartość? Uprzedzając zarzuty piszę od razu ,ze nie chcę jej wystawiać nigdzie żeby się przekonać ile jest warta, chcę ją mieć-a pytam tylko z ciekawości...Pozdrawiam

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To jest na 100% łuska zrobiona jako 1 z 2,2mld w zakładach Kynoch&Co. w 1917r. Tyle dowiedziałem się z neta, ale nie widziałem nigdzie - ja mam 1 na 89 znalezionych mauserków, mosinków i berdanków . Zdjęcie telefonem niemożliwe do wykonania - wszystko ma jak mosin tylko bicie długie ,litery rosyjskie kynoch jak nic a dalej 17 i 7.62
Napisano

Mowisz zapewne o takiej (z MUNICION.ORG), na polskich terenach dosć żadka, co innego na wschodnich granicach polski i krajach wschodnich.

Cena zależy zawsze od stanu, za ładną mógłbyś dostać 15-20zł

Pzdr.AD

Napisano
Bardzo Ci dziękuję AD- znalazłem ją nie zupełnie na wschodzie ale w miejscu gdzie przebiegała granica Prusko - Rosyjska . Znaczy dobrze czułem,że trochę cenniejsza niż ŁUSKA POSPOLITA - zresztą ja jestem na tym etapie ,że każda jest bezcenna, a ta będzie stała na drugim miejscu za mauserkiem polskim z orzełkiem. Pozdr.
Napisano
Witam wszystkich, jako początkujący zbieracz mam pytanie do stałych bywalców tego forum : Czy wymieniona w temacie łuska z 1917 roku wyprodukowana w angli jest częstym znaleziskiem i co za tym idzie jaka może być jej wartość? Uprzedzając zarzuty piszę od razu ,ze nie chcę jej wystawiać nigdzie żeby się przekonać ile jest warta, chcę ją mieć-a pytam tylko z ciekawości...Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie