Kemet Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 Witam. Poszukuję zdjęć z czasu II wojny światowej z terenu powiatu świeckiego. Jeżeli ktoś takimi dysponuje to proszę o udostępnienie na forum. Pozdrawiam i z góry dziękuję. kemet
De Contrabando Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 Było tu sporo na forum, między innymi z Osia, Poledna, Laskowic, Przysierska, Bukowca, były też fotki zwłok polskich żołnierzy wyłowionych z Wisły koło Świecia. Nie jestem pewien, ale chyba było też coś z Konopatu. Mam to wszystko gdzieś na płytach, ale nie tak łatwo poszukać, bo kiedyś zgrywałem tysiące zdjęć wrześniowych i mam bałagan w tej kolekcji.
Kemet Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 Dziękuję za odpowiedź. Ja generalnie staram się gromadzić wszystko co związane jest z terenem powiatu swieckiego. Więc gdyby kolega mógłby mi coś udostępnić będę wdzięczny.
Kemet Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 Niedawno kupiłem książkę Hansa Schauflera, bardzo ciekawa. Część poświęconą działaniom na terenie powiatu mam zeskanowaną. Nie wiem czy mogę skany udostępnić na forum. Jakby co to proszę dać znać a wkleję.
Kemet Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 To okładka książki o której wspomniałem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.