damian. Napisano 21 Listopad 2010 Autor Napisano 21 Listopad 2010 Zastanawia mnie kolor czy ten hełm nie został zakorkowany? :)Specjalistą nie jestem, czy to jest wzór 31?
damian. Napisano 21 Listopad 2010 Autor Napisano 21 Listopad 2010 Zafrapował mnie ten opis z aukcji. Sam czerep "Salamandry już wyczyszczony ,przygotowany pod "korek i farbę khaki"http://allegro.pl/...............-------------------------------------------------------nie podajemy na ID linków do trwających aukcjiPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:45 21-11-2010
Skok Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 Rzeczona salamandra to malowanie hełmów farbą wymieszaną z drobno mielonym korkiem. Miało to na celu ograniczenie odbijania światła od powierzchni hełmu.Co do tego czy hełm jest przygotowany pod farbę i korek bym dyskutował. Jego stan delikatnie mówiąc pozostawia wiele do życzenia i nie bardzo widzę sens malowania go.
damian. Napisano 21 Listopad 2010 Autor Napisano 21 Listopad 2010 Skoku co to jest salamandra to jeszcze wiem. Przytoczony opis jest z rwającej aukcji", gdzie wygląd jest identyczny a mnie zastanawia przyczyna takiego stanu rzeczy i czy opis jest prawidłowy. Uszkodzenia są po odłamkach....zaraz zaprinskrinuję kilka zdjęć
damian. Napisano 21 Listopad 2010 Autor Napisano 21 Listopad 2010 Fragment z al(...)ro opis wcześniej przytoczony.
Pytanie
damian.
Zastanawia mnie kolor czy ten hełm nie został zakorkowany? :)
Specjalistą nie jestem, czy to jest wzór 31?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.