Skocz do zawartości
  • 0

Puszka podobna do pochłaniacza

jacko33

Pytanie

Napisano

Witam. Dziś wyszło z okopu puszka jak na zdjęciu. Na górze ok 1cm wystający gwint. A od spodu dwie blaszki jakby do jakiegoś odbezpieczania czy tym podobne. Niestety z powodu mojej niewiedzy musiało zostać w dołku. Będę wdzięczny za odp.
Pozdro.J"

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No lepiej, że został w dołku i to dość dobrze zasypanym. Nie znoszę nieznanych mi przedmiotów do domu a z tą puszką" coś mi nie pasowało.Raczej wiedziałem, że to nie od maski bo za mały gwint a i leżał tak jakby w okopie ktoś sobie półeczkę zrobił i tam to coś ułożył.Pytałem się o mechanizm bo zobaczyłem gdzieś na zdjęciu, że w rączce było coś podobnego do zawleczki i tak się zastanawiałem, że skoro wykopałem to bez rączki i bez zawleczki to jak wiele miałem szczęścia. Teraz rozumiem sposób działania.
A tak dla ciekawości to znalazłem go na niemieckich pozycjach obronnych, które zostały zbombardowane przez sowietów. Może zdobyczny?
Dzięki za wszystkie info. Pozdro.J"
Napisano

Witam. Dziś wyszło z okopu puszka jak na zdjęciu. Na górze ok 1cm wystający gwint. A od spodu dwie blaszki jakby do jakiegoś odbezpieczania czy tym podobne. Niestety z powodu mojej niewiedzy musiało zostać w dołku. Będę wdzięczny za odp.
Pozdro.J"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie