jacko33 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 Witam. Dziś wyszło z okopu puszka jak na zdjęciu. Na górze ok 1cm wystający gwint. A od spodu dwie blaszki jakby do jakiegoś odbezpieczania czy tym podobne. Niestety z powodu mojej niewiedzy musiało zostać w dołku. Będę wdzięczny za odp.Pozdro.J"
jacko33 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 No lepiej, że został w dołku i to dość dobrze zasypanym. Nie znoszę nieznanych mi przedmiotów do domu a z tą puszką" coś mi nie pasowało.Raczej wiedziałem, że to nie od maski bo za mały gwint a i leżał tak jakby w okopie ktoś sobie półeczkę zrobił i tam to coś ułożył.Pytałem się o mechanizm bo zobaczyłem gdzieś na zdjęciu, że w rączce było coś podobnego do zawleczki i tak się zastanawiałem, że skoro wykopałem to bez rączki i bez zawleczki to jak wiele miałem szczęścia. Teraz rozumiem sposób działania. A tak dla ciekawości to znalazłem go na niemieckich pozycjach obronnych, które zostały zbombardowane przez sowietów. Może zdobyczny?Dzięki za wszystkie info. Pozdro.J"
jacko33 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 Witam. Dziś wyszło z okopu puszka jak na zdjęciu. Na górze ok 1cm wystający gwint. A od spodu dwie blaszki jakby do jakiegoś odbezpieczania czy tym podobne. Niestety z powodu mojej niewiedzy musiało zostać w dołku. Będę wdzięczny za odp.Pozdro.J"
jacko33 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 CD. Jeśli będą potrzebne wymiary mogę zmierzyć zapalniczkę :)Pozdro.J"
jacko33 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 Puszka była dość ciężka i wyraźnie wyczuwało się, że jest w całości wypełniona.
Skok Napisano 20 Listopad 2010 Napisano 20 Listopad 2010 Drval ma racje. Głowica od Rucznaja protiwtankawoja granada obr. 40
jacko33 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 Rozumiem, że na ten gwint nakręcało się trzonek a te dwie blaszki to jakieś zabezpieczenie typu zawleczka?
Pytanie
jacko33
Witam. Dziś wyszło z okopu puszka jak na zdjęciu. Na górze ok 1cm wystający gwint. A od spodu dwie blaszki jakby do jakiegoś odbezpieczania czy tym podobne. Niestety z powodu mojej niewiedzy musiało zostać w dołku. Będę wdzięczny za odp.
Pozdro.J"
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.