Gość Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 WitamMam pytanie do wszystkich . Jutro wyjezdzam na wakacje (Mazury) no i biore z soba oczywiscie wykrywacz.Po wytypowaniu kilku miejsc gdzie mam szukac znalazły sie bunkry.W przewodniku wyczytuje taka informacje :,,Teren otoczony był pasem pól minowych ...'' .Czy te miny mogły pozostac do dzisiaj?Nigdy na terenie bunkrów nie szukałem wiec dlatego sie pytam .Pytam sie tez dlatego bo chciałbym miec jeszcze nogi i rece i zeby potem nie bylo zdziwienia z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 Oczywiscie ze moga!Zauwaz ze po wojnie nawet calego wilczago sznca nie odminowano!choc minelo juz troche czasu to i tak te miny moga byc jeszcze sprawne, a wiec badz bardzo ostrozny chba ze chesz aby Cie porozrywalo na kawalki!najlepiej nie tam sam tylko z kims kto rowniez bedzie mial wiedze o minach zarowno niemieckich jak i rosyjskich(kto wie czego tam oni nie zakopali?).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 Powinieneś się zaopatrzyć także w szpilę saperską". Po prostu szprycha lub kawałek drutu fi około 3mm z niegnącego się materiału. Lekko zaokrąglona na czubku. Pozwala wybadać na jakiej głębokości jest fant i zmniejsza pawdobpodobieństwo przywalenia saperką w zapalnik ;) (jeśli mowa o minach) a tak na poważnie to jest to całkiem przydatne narzędzie.Gambit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 P.S. Długość około 40 - 50 cm.Gambit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 a tak wogóle to za bardzo nie licz że przy bunkrach popracujesz wykrywaczem - za dużo stali siedzi w betonie i okolicy.popieram pomysł ze szpilą to będzie najlepsze zajęcie i uzbrój sie w dużą ilość......... cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 Wielkie dzieki za odpowiedzi. Moze ktos z szanownych kolegów bedzie w ten weekend na Mazurach (linia miedzy Giżyckiem a Węgorzewem ) samemu to troche zle szuakc a bede sam jak palec :-))jezeli tak to prosze o kontakt e-mail lub 504056007 POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 a propo tego drutu to mysle ze to świetny pomysł .dzieki pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipiec 2002 Share Napisano 25 Lipiec 2002 to zalezy w ktorym rejonie jestes?wiekszosc zostala przeszukana wiec plytko min raczej nie znajdziesz. Ja jestem obecnie na Helu i niczego juz nie znajde chyba ze gleboko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.