Skocz do zawartości

miałem vaquero i chce kupic inny

piuro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak mógłby mi ktos doradzic, chodziłem dwa sezony z vaquero, sprzet ok, ale czas na zmiany , chce wyswietlacz , tony, lepsza id, bo v. jest ok ale zelaza siłą rzeczy trzeba sie nakopac
no i waga tez zeby była niska bo mam słabe stawy, boli bark i nadgarstek, wiec mysle nad omega, t2 albo fisher 75, t2 i fisher to maja jakos 1.6 kg z cewka 11 i niewiem czy wyrobie z bo z v. juz mnie bolały stawy, a omega z 11 niewiem ok 1,4 ?? no bo z 10 ma 1,27,
no jak to jest w koncu czy ta omega z cewka 11 jest porównywalna z t2 czy z 75 czy to porostu mity?
czy jest jeszcze inny wykrywacz, w tej klasie wadze ???
Napisano
Nie miałem tych wykrywaczy ale dokonuje ostatnio podobnego wyboru. Pomocny może być w tym test z obecnego numeru O. Masz tam F75, F70 i T2. Z testu wynika, że F70 minimalnie ustępuje w zasięgu wyższym modelom a do tego jest stabilniejszy oraz lżejszy (1,3 kg).
Omegę miałem w ręku i faktycznie lżejsza od Vaquero i pewnie godna uwagi jednak ze względu na częstotliwość kierowałbym się ku F70.
A jeśli waga jest najważniejszym kryterium to może Deus? ;)
pozdrawiam
Napisano
na deusa mnie nie stac, a omega jest godna uwagi???na tyle zeby porównywac ją do t2 75, czy to poprostu nie ta liga, za omega przemawia cena i mozna kupic taniej uzywana i gwarancja jest jeszcze na pare lat, zeby sie niemartwic w razie awarii
Napisano
Godna uwagi pewnie jest ale zwróć uwagę na to czego szukasz. Jeżeli drobny kolor to omega pracuje na 7,8kHz natomiast F70/75 na 13 kHz więc F70/75 moim zdaniem tutaj wygrywa. Dobrym zobrazowaniem tej różnicy są opinie użytkowników x-terry, którzy mówią, iż terra po zmianie cewki z częstotliwości 7,5 na 18,5 jest zupełnie innym wykrywaczem jeśli chodzi o szukanie monet.
Sam dokonaj analizy plusów minusów, które są dla Ciebie najważniejsze.
pozdro
Napisano
piuro - moim zdaniem powinieneś dokonać wyboru pomiędzy F75 a Xterrą 705, która w moim przekonaniu jest wykrywaczem znacznie bardziej uniwersalnym i o lepszej ergonomii. Jest mnóstwo info o tych sprzętach na tym jak i na innych forach, więc na spokojnie poczytaj.

Pozdrawiam

VW
Napisano
dzieki za informacje i wskazówki, a praktycznie jak to jest z tymi czestotliwosciami, ide na miejsce z 7,5 khz, a ide na to samo miejsce z 18 khz, przyjmijmy ze moneta jest na 25 cm, uwazam ze i ta i tamta cewka wskaze,widzialem w akcji i gareta ktory ma niska czestotliwosc 250 ace, leona on ma 10 khz, vaquero ma 14khz, i w sumie nie widze ogólnej róznicy w rodzajach znajdowanych przedmiotów,kazdy znalazl monete ,krzyzyk itd,pomijam juz mniejszy zasieg ace,jak to sie ma do czystej praktyki na polu?pozdrawiam
Napisano
Zgadza się - standardowa" częstotliwość jest zwykle najlepsza. Jednak wysoka może pomóc Ci w momencie gdy zaczynasz (albo chcesz) znaleźć złoto lub cieniutkie sreberka a niska gdy celem jest np. większe srebro (np. talary) albo grunt jest bardzo trudny.

Pozdrawiam

VW
Napisano
moim zdaniem
jeżeli interesujesz się także militarką to posłuchaj Van-a i kup terre i dodatkową cewkę

jeżeli jednak rozważasz tylko i wyłącznie kolor
to proponuje ci F70 przy dobrych nastawach faktycznie nie ustępuje F75 i T2 i wg mnie jest szybszy i czulszy niż X705/70

a jest od F75/T2 lżejszy bo waży zaledwie 1,300 kg
i nie ma potrzeby wymiany cewek

lub zapewne jako pierwszy możesz zainteresować się
Teknetics G2 waga 1,400kg
i za oceanem bardzo pochlebne opinie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie