Skocz do zawartości

Zlot pojazdów militarnych państw stron Układu Warszawskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Będzie rozstawiona kuchnia polowa, grill i bar (śmierć głodowa nam nie grozi). Przewidujemy kilka atrakcji (wyścig gąsienicówek na 0.5 mili, zawody strzeleckie drużyn narodowych, tank crash, ale zupełnie inny niż w Bielsku) Gdybyście chcieli coś budować, do dyspozycji jest koparko-ładowarka i piła motorowa ;) Jest wytyczonych kilka tras terenowych. Teraz przykra sprawa wpisowe to 25 zł - toi-toie, woda, sprzątanie, powitalny napój (ustawa o wychowaniu w trzeźwości Dz. U. 2002 r. Nr 147 poz. 1231) itd mamy co prawda kilka groszy od sponsorów ale myślę ,że lepiej dofinansować przybycie MTLBU , Goździka i tego typu sprzętów .
Aha, no i odwiedzi nas chiński" attache wojskowy z chińskim klonem UAZa, czyli Bejingiem BJ 212. Specjalnie dla towarzyszy z Układu Warszawskiego GRH Oka i GRH Pierwszy Batalion" przedstawi umundurowanie i wyposażenie Wojska Polskiego w czasie operacji berlińskiej .

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam serdecznie.
Jako potencjalny:) widz mam prośbę. Czy jest szansa przedstawienia na tym forum dodatkowych informacji (planu czasowego) odnośnie atrakcji typu tank crash czy wyścig gąsiennicówek itp.? Tzn. w którym dniu zlotu i mniej więcej o której godzinie można się ich spodziewać. Sami panowie rozumiecie, że zjeżdżając na zlot z całą familią trudno jest zakładać pobyt przez cały weekend. Szczególnie jadąc z większej odległości.
Pozdrawiam, życzę sukcesów i liczę na dodatkowe informacje.

Piątek to tradycyjne przybycie i rozlokowanie gości, wstępny rekonesans terenu i.t.d. Sobota to dzień zawodów" (tak moi mili, jest przygotowanych kilka konkurencji, w tym wyścig gąsienicówek, ale nie tylko). Wieczorem oczywiście nagrodzenie zwycięzców . Niedziela, to wspólne śniadanie, jakaś krótka wycieczka wiem, że wiele załóg będzie się zwijało, żeby za dnia dojechać do domu, więc dlatego nagrody i potwierdzenia uczestnictwa będą wręczane w sobotę wieczorem.
Chętnych do kibicowania w naszych zmaganiach zapraszamy na sobotę od godz 12.

Czy macie już wstępną ilość zgłoszeń ? wiecie ile pojazdów może się u Was pojawić ? Nasza grupa uskich" z Radomska oczywiście też się stawi (4 pojazdy) i mamy nadzieję, że pierwsza edycja wyjdzie całkiem przyzwoicie.

Witam.
Dojazd : w miejscowości Górki droga 414) skręcić w ulicę Polną ( przy kapliczce) jadąc od Opola w prawo, z kierunku Prudnika w lewo
http://mapa.targeo.pl/G%C3%B3rki;si[2137006]
Wstępnych zgłoszeń kilka jest " spodziewamy się ok 30-35 pojazdów w tym ok 5 gąsienicowych i ok. 5 pancernych.
Co do szczegółów to jak już pisałem piątek- dzień organizacyjny, o 22 odprawa wszystkich uczestników i oficjalne rozpoczęcie zlotu. Sobota główny dzień manewrów ( liczymy na jak największy udział drużyn w konkurencjach bojowych i terenowych) zaczynamy ok. godz 12. Wieczorem rozdanie wywalczonych nagród, oraz potwierdzeń uczestnictwa, a niedziela, po pobudce i śniadaniu jakaś wycieczka. Plan imprezy będzie na bieżąco modernizowany y żyło się lepiej" ;)).
Wiadomo, że niektóre ekipy będą się zbierać po niedzielnym śniadaniu, dlatego z rozdaniem nagród nie mamy zamiaru czekać do niedzielnego wieczora.
Zapraszam wszystkich serdecznie
Marcin Szafa"Szafiński

A ja tam byłem i całkiem nieżle się bawiłem. Konwencja zlotu, czyli spotkanie braci zainteresowanej socjalistyczną techniką, uważam że się sprawdziła. Widać było dorosłe podejście do tematu oryginalności oraz wyglądu pojazdów. Brakowało mi tylko większej ilości grup rekonstrukcyjnych, ale pewnie może wystraszyła ich piątkowa, kiepska pogoda.
Jeżeli będzie kolejna edycja, na pewno przyjadę. Pozdrawiam wszystkich dobrych Niemców".

Również chciałbym podziękować Uczestnikom za wyrozumiałość .Wielkie dzięki dla grupy bytomskiej ,że poświęcili czas aby nam pomóc w organizacji obozowiska oraz w rozreklamowaniu imprezy. Ich prca przyczyniła się przybycia sporej grupy uczestników.
Jeszcze raz dzięki za pomoc i uczestnictwo w zlocie.
Krzysiek & HELLA_

Skoro przy tak kiepskiej pogodzie przyjechało tyle sprzętów to strach pomyśleć co by było przy pięknym, piątkowym słońcu :)) Miejsce świetne na tego typu imprezy i w końcu wypróbowałem gazika w prawdziwie ciężkim terenie :))Jeszcze raz gratulacje dla orgów i oby tak dalej.

BRAWO!! Formuła imprezy, ludzie, sprzęt-wszystko jak za starych dobrych czasów! Jeśli impreza wypali za rok na pewno będzie numerem jeden w okolicy!
Wielkie podziękowania należą się Mateuszowi za tak wspaniały pokaz możliwości T55! BRAWO!!

Tarcza, Tarcza i po Tarczy. Szczerze mówiąc impreza przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Gdy w środę przed imprezą oglądałem prognozy pogody i odbierałem telefony, czy aby impreza nie została odwołana byłem lekko podłamany. Ale mimo wrednej pogody w czwartek i piątek (sobota była wspaniała) śmiało mogę powiedzieć UDAŁO SIĘ !!! Gościliśmy ponad 50 pojazdów w tym między innymi: Gaz-67, Willys MB (w barwach kościuszkowskiej dywizji rzecz jasna), GMC (jak wyżej) oraz T-34. Te konstrukcje pamiętające II wojnę światową były naszym ukłonem dla historii. Natomiast trzon sił stanowiły Gazy-69 (tylu komandorek to na raz jeszcze nie spotkałem) Uazy-469, Uaz 452, Nysa 522,a z bardziej egzotycznych pojazdów mniejszych" był Bejing BJ 212 oraz Barkas 1000 w barwach NVA .Motocykle K-750 i Iż. Następnie te troszkę większe, Stary 660, Krazy, Star 266, Ził 157, Ifa W-50 . Na sam koniec to, co tygryski lubią najbardziej czyli : BRDM (x2), FUG, BTR-40, SKOT (x3), MTLB, MTLBU, BWP i T-55.
Oprócz pojazdów zaszczycili nas obecnością ludzie w mundurach i z wyposażeniem LWP (chyba wszystkich możliwych formacji, chociaż nie, nie widziałem Marynarki Wojennej), Armii Czechosłowackiej (oryginalni Czesi z Czech), Ludowej Armii NRD, Armii Radzieckiej, a nawet Armii Bułgarskiej .
Jeszcze raz w imieniu organizatorów DZIĘKUJĘ.
Czekamy na opinie, wnioski i recenzje a nawet krytykę, byle konstruktywną. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie