Surkan Boris Napisano 2 Listopad 2010 Autor Napisano 2 Listopad 2010 witam ostatnio trafiłem na taki bagnet . Brak pochwy i zatrzasku bić nie widziałem ale miałem na chwile tylko. Chcą za niego 100 zł i tu pytanie co to za bagnet jaki rok i kraj i czy wart ceny. Pozdrawiam
JohnLJA Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 Rękojeść pochodzi od niemieckiego bagnetu M 1860 lub M 71, jest raczej od bagnetu bojowego gdyż posiada otwór na zatrzask, bagnety paradne nie miały zatrzasków.
Surkan Boris Napisano 2 Listopad 2010 Autor Napisano 2 Listopad 2010 witam ostatnio trafiłem na taki bagnet . Brak pochwy i zatrzasku bić nie widziałem ale miałem na chwile tylko. Chcą za niego 100 zł i tu pytanie co to za bagnet jaki rok i kraj i czy wart ceny. Pozdrawiam
zukuri Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Zlepek bojowej- szablowej głowni, paradnego (chyba) jelca i rękojeści od bagnetu. Odpuść sobie tą inwestycję ...Pozdrawiam, Piotr.
Pytanie
Surkan Boris
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.