HASAG40 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Napisano 2 Listopad 2010 witam co to za wzór orzełka i czy to jest oryginał?orły to nie moja działka nie zbieram za bardzo w sumie to dostałem go za flaszkę od rolnika gdzie akurat sobie spacerowałem na jego poletku z piszczałką i tak jakoś wyszło że go przytargał z domu bo go zasuszyło:-) więc czemu nie miałbym go przygarnąć:-)tak sobie wpisałem w wyszukiwarce i wiekszość orzełków była innego typu ale wiem że odmian jest sporo dlatego wolę zapytać tutaj z góry dzięki za info.
HASAG40 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Napisano 2 Listopad 2010 z tyłu jest oblany jakąś cyną może to pozostalości zapięcia?
vonbromberg Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Jest to orzeł wz. 1919. http://forum.ioh.pl/viewtopic.php?t=14083 - jest tam prawdopodobnie taki sam.
HASAG40 Napisano 3 Listopad 2010 Autor Napisano 3 Listopad 2010 więc nie jest to jakaś pospolita odmiana bo wiem że orły wz19 są bardziej cenione przez zbieraczy polszczyzny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.