Skocz do zawartości

ładowanie Trapera

odkryw_ca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
w jaki sposób naładować akumulator trapera?czy wymagana jest specjalna ładowarka? wykrywacz był kupowany na allegro i nie mam żadnej ładowarki
  • 2 weeks later...
Napisano
Oj tego to nie wiem , ale co szkodzi zadzwonić do producenta do Częstochowy i zamówić oryginalny zasilacz parę złotych i bez kombinowania .
Napisano
Ogólnie możesz tak zrobić. Pamiętaj jednak o kilku zasadach:
- napięcie ładowarki powinno odpowiadać napięcu na pakiecie(akumulatorze) +/- 10% czyli 12V na akumulatorze ładowarka powinna dać ok 14V i w trakcie cyklu ładowania powino się zmniejszać
- prąd ładowania powinien być w granicach 10-15% pojemności ogniw np 2000mAh(amperogodzin) czyli 200-300mAmperów.
-ładowac ok 6godzin nie przekraczając 8h.
Miernikiem kontroluj proces.
Do takich eksperymentów najlepszy byłby zasilacz stabilizowany (do pierwszych tel kom i pierwsze zasilacze uniwersalne tzw ładowarki stałoprądowe), a jeśli nie masz to ładuj ładowarką impulsową(ładuje krótkimi impulsami o wysokiej częstotliwosci), naładuje w czsie ok 4h i krótszym.
Napisano
w elektryka się lepiej nie bawić, chyba że bardzo chcesz to mogę ci podać różne parametry z ładowarki, bo takową posiadam. Ale zakup oryginalnej jest zdecydowanie lepszym pomysłem:) pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie