adrian950 Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 Witam mam otoz taki problem nalozylem paraloid na 100% mam dobrze rozrobiony okolo 14% ale gdy nalozylem na bagnet po kilku dniach odpada warstwa co zle zrobilem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlol Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Przed nałożeniem paraloidu należy przedmiot odtłuścić np. acetonem.Pozdrawiam Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 ale bylo odtluszczone szmatka to nie starczy??? musze na nowo zrywac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Przy odtłuszczaniu nie żałuj rozpuszczalnika bo to ważne żeby fant był konkretnie odtłuszczony. Ja bym na twoim miejscu wrzucił fanta (w sumie zależy jeszcze co to jest) do pojemnika z rozpuszczalnikiem i zostawił na noc. Sam tak raz zrobiłem i podziałało. Potem szczoteczką z rozpuszczalnikiem jeszcze raz, paraloid i jedziesz.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Do prawidłowego odtłuszczenia z łatwo dostępnych rozpuszczalników tylko aceton się nadaje. W ostatecności nitro lub benzyna ekstrakcyjna. Spore znaczenia ma tu jakość produktu, co niestety dopiero przy stosowaniu wychodzi. Wtalowe czy uniwersalne do tego się nie nadają!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Jak Ci nie szkoda to i spirytusem odtłuścic można :) To też zależy w jakiem stanie jest fant, bo jeżeli jest on gładki jak stół to benzyną eks. odtłuścisz i nie będzie odpadało, ale jeżeli fant jest chropowaty i są na nim płaty" pod którymi jest rdza, to będzie odpadało. Daj fotkę to zobaczymy jak to wygląda. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Październik 2010 Autor Share Napisano 28 Październik 2010 Przedmiot to np. pochwa Bez wiekszych wzerow lekka kaszka zrobila malutenkie wzerki wiec zrobilem jak napisaliscie i nic nie odpada dziekuje bardzo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.