Skocz do zawartości

Paraloid b44 Czy cos zle robie?

adrian950

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam otoz taki problem nalozylem paraloid na 100% mam dobrze rozrobiony okolo 14% ale gdy nalozylem na bagnet po kilku dniach odpada warstwa co zle zrobilem?
Napisano
Przy odtłuszczaniu nie żałuj rozpuszczalnika bo to ważne żeby fant był konkretnie odtłuszczony. Ja bym na twoim miejscu wrzucił fanta (w sumie zależy jeszcze co to jest) do pojemnika z rozpuszczalnikiem i zostawił na noc. Sam tak raz zrobiłem i podziałało. Potem szczoteczką z rozpuszczalnikiem jeszcze raz, paraloid i jedziesz.

pozdro
Napisano
Do prawidłowego odtłuszczenia z łatwo dostępnych rozpuszczalników tylko aceton się nadaje. W ostatecności nitro lub benzyna ekstrakcyjna. Spore znaczenia ma tu jakość produktu, co niestety dopiero przy stosowaniu wychodzi. Wtalowe czy uniwersalne do tego się nie nadają!
Wojtek
Napisano
Jak Ci nie szkoda to i spirytusem odtłuścic można :) To też zależy w jakiem stanie jest fant, bo jeżeli jest on gładki jak stół to benzyną eks. odtłuścisz i nie będzie odpadało, ale jeżeli fant jest chropowaty i są na nim płaty" pod którymi jest rdza, to będzie odpadało. Daj fotkę to zobaczymy jak to wygląda. pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie