bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 Dziś kupiłem te urządzenie i związku z tym mam pytanie czy nadaje się ono do elektrolizy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 Mam jeszcze kilka pytań odnośnie elektrolizy:1. Jak jest optymalna ilość soli na 1L wody? (ilość łyżeczek stołowych)2. Jak jest optymalna ilość kreta" na 1L wody? (ilość łyżeczek stołowych)3. Na jak długo należny zostawić fant podczas czyszczenia z pomocą elektrolizy?4. Czy elektroliza jest bezpieczna forma czyszczenia skorodowanych przedmiotów dla osoby która się tym zajmuje?5. Mam sporo fantów do oczyszczenia z rdzy i zastanawiam się co ile trzeba zmienić żelastwo przeznaczone na straty podczepione na +"? Jeżeli coś więcej przyjdzie mi do głowy to na pewno zapytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Zwykła ładowarka do telefonu by wystarczyła :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 kolego bolen a co chcesz czyścić?? ?? drobnicę typu monety itp. czy coś konkretniejszego ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 Na początek metalowe łuski 38mm o długości 26cm a mam ich kilkanaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 po e-lizie mogą pociemnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 a z jakiego metalu są te łuski ?? kolorek to raczej z czasem ściemnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 Wole już pociemniałe niż zardzewiałe. A gdy już z nimi skończę zajmę się hełmami i reszta mojej militarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 Wykonane są ze stali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 stal to możesz śmiało elektrolizować :) tylko po fakcie i wysuszeniu polecam prysnąć je np. WD-40 zapobiegnie to powstawaniu rdzy i nada fajny połysk... a tak swoją droga to o e-lizie było już wiele razy na forum i w necie tez masa informacji jest na ten temat. pozdrawiam sqr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.