bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Dziś kupiłem te urządzenie i związku z tym mam pytanie czy nadaje się ono do elektrolizy?
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Mam jeszcze kilka pytań odnośnie elektrolizy:1. Jak jest optymalna ilość soli na 1L wody? (ilość łyżeczek stołowych)2. Jak jest optymalna ilość kreta" na 1L wody? (ilość łyżeczek stołowych)3. Na jak długo należny zostawić fant podczas czyszczenia z pomocą elektrolizy?4. Czy elektroliza jest bezpieczna forma czyszczenia skorodowanych przedmiotów dla osoby która się tym zajmuje?5. Mam sporo fantów do oczyszczenia z rdzy i zastanawiam się co ile trzeba zmienić żelastwo przeznaczone na straty podczepione na +"? Jeżeli coś więcej przyjdzie mi do głowy to na pewno zapytam.
sqr Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 Zwykła ładowarka do telefonu by wystarczyła :)))
sqr Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 kolego bolen a co chcesz czyścić?? ?? drobnicę typu monety itp. czy coś konkretniejszego ???
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Na początek metalowe łuski 38mm o długości 26cm a mam ich kilkanaście.
sqr Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 a z jakiego metalu są te łuski ?? kolorek to raczej z czasem ściemnieje
bolen Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Wole już pociemniałe niż zardzewiałe. A gdy już z nimi skończę zajmę się hełmami i reszta mojej militarki.
sqr Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 stal to możesz śmiało elektrolizować :) tylko po fakcie i wysuszeniu polecam prysnąć je np. WD-40 zapobiegnie to powstawaniu rdzy i nada fajny połysk... a tak swoją droga to o e-lizie było już wiele razy na forum i w necie tez masa informacji jest na ten temat. pozdrawiam sqr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.