Skocz do zawartości

Programy grafiki

max.p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Mam do was takom prośbę. Chciał bym porobić tapety różnego rodzaju, ale nie mam niestety żadnego programu który pozwolił by mi nadać różne ciekawe efekty. Zwracam się więc z prośbą o podanie propozycji takich programów oraz ich możliwości . Mam zamiar przerabiać zdjęcia. Najlepiej gdyby były one bezpłatne możliwe do ściągnięcia przez internet. Z góry dzięki za pomoc.
pozdro.max.p

Jak najbardziej pomogliście ale kilka zastrzeżeń. Co to jest grafika wektorowa(czytałem w wikipedii ale tam jest tylko teoria )i jeszcze jedno które są dostępne za darmo bo jakoś intensywnie tych tapet nie będę wykonywał a na kasie nie śpię.

na rysunku
złożenie dwóch figur
koło i prostokąt
można zapisać je w postaci równań krzywych,+ atrybut wypełnienia, +parametry linii
jeżeli przed równanie wyciągnie się współczynnik wielkości
- otrzymamy zapis wektorowy tego rysunku - pozwalający na bezstratne skalowanie i bardzo małą wielkość...

w uproszczeniu grafika wektorowa to ysunki, ikony, symbole"
a rastrowa fotografie"
==========\\tapety na podstawie fotografii za free -> Gimp

• 2 weeks later...
po pierwsze
okładka zbudowana jest zwykle z elementów literowych - czytaj wektorowych
i grafiki rastrowej
w tym przypadku kilka obiektów

jakbym to zrobił...

cięcie i przekształcanie bitmap - w tych programach - które znam - i które łatwiej mi dadzą pożądany efekt Gimp i inne

literówkę i układanie elementów na stronie (kompozycję) w programie Corel Draw - bo daje mi kontrolę do końca i standaryzowane eksporty na drukarnię...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie