max.p Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Witam .Mam do was takom prośbę. Chciał bym porobić tapety różnego rodzaju, ale nie mam niestety żadnego programu który pozwolił by mi nadać różne ciekawe efekty. Zwracam się więc z prośbą o podanie propozycji takich programów oraz ich możliwości . Mam zamiar przerabiać zdjęcia. Najlepiej gdyby były one bezpłatne możliwe do ściągnięcia przez internet. Z góry dzięki za pomoc. pozdro.max.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieP Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Adobe Photoshop- bardzo wszechstronny program do grafiki.Corel Draw- do grafiki wektorowejPhotoScape- bardzo prosty w obsłudze, dobry do przerabiania zdjęć. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdrawiam ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Gimp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Jak najbardziej pomogliście ale kilka zastrzeżeń. Co to jest grafika wektorowa(czytałem w wikipedii ale tam jest tylko teoria )i jeszcze jedno które są dostępne za darmo bo jakoś intensywnie tych tapet nie będę wykonywał a na kasie nie śpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Gimp jest darmowy (taka mniej zaawansowana wersja FS), jeśli chcesz szybko automatycznie obrabiać fotki (np jakiś balans kolorów czy inne takie) to polecam Picasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 na rysunkuzłożenie dwóch figurkoło i prostokątmożna zapisać je w postaci równań krzywych,+ atrybut wypełnienia, +parametry liniijeżeli przed równanie wyciągnie się współczynnik wielkości - otrzymamy zapis wektorowy tego rysunku - pozwalający na bezstratne skalowanie i bardzo małą wielkość...w uproszczeniu grafika wektorowa to ysunki, ikony, symbole"a rastrowa fotografie"==========\\tapety na podstawie fotografii za free -> Gimp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Shadow Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Gimp, PhotoScape Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Chciał bym coś takiego mniej więcej skombinować który program to umożliwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 albo takiego ogólnie chciał bym uzyskać np .efekt jak zdjęcie w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 no ciut trzeba wiedzieć - jakie balety - dadzą pożądany efektczasami dróg jest kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 po pierwszeokładka zbudowana jest zwykle z elementów literowych - czytaj wektorowychi grafiki rastrowej w tym przypadku kilka obiektówjakbym to zrobił...cięcie i przekształcanie bitmap - w tych programach - które znam - i które łatwiej mi dadzą pożądany efekt Gimp i inneliterówkę i układanie elementów na stronie (kompozycję) w programie Corel Draw - bo daje mi kontrolę do końca i standaryzowane eksporty na drukarnię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.