gibki9 Napisano 12 Październik 2010 Autor Napisano 12 Październik 2010 mam juz 2 sztuki takiego jinksa:)prosze o po moc.
tyfus Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 jasne...tylko z tej foty nic nie wynika.....strzelam w niebieskie tło - końcówka od spinki do mankietu :)
gibki9 Napisano 12 Październik 2010 Autor Napisano 12 Październik 2010 ale czy robili miedziane spinki do mankietu??patyna jest mniej wiecej grubosci patyny na boratynce.
spid3r Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Grubośc patyny nie zależy od starości przedmiotu, tylko od warunków w jakich się znajdował. Często nowsze przedmioty sa bardziej zasyfione. Poza tym spinki od mankietu jakie kiedys trafiłem na polu, były zarówno miedziane jak i mosiężne, zatem twój przedmiot może taką spinka być. Niestety na podstawie tych zdjęć można tylko domniemywać co to jest, chociaż ja też się przychylam do teorii kol. Tyfusato równiez może byc to najzwyczajniejszy w świecie nit lub łepek od gwoździapzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.