maciek_zagroba Napisano 9 Październik 2010 Autor Napisano 9 Październik 2010 Witam!Otóż postanowiłem dzisiaj trochę poeksperymentować z HS-em i rochę" mnie zaskoczył... Wszyscy piszą że optymalna dyskryminacja dla Smętka to 2-3 bo dalej traci zasięg... i tu zaskoczenie! Mój HS z cewką 25cm ma większy zasięg przy dyskryminacji 8-10! Sprawdzałem na nieśmiertelniku, magazynku, guziku i zawsze to samo! Dla mniejszych przedmiotów jak i magazynka zasięg wzrasta 2-krotnie! Ktoś się spotkał z czymś takim? Ustawienia na DYSCRYMINATE i MANUAL to dyskr.:8-10 tune:4 vol.:10 i słuchawki. Miał może ktoś podobne ewelacje" ze swoim Smętkiem?Może ktoś poeksperymentuje ze swoim wykrywaczem w powietrzu lub lepiej w ziemi i podzieli się swoimi spostrzeżeniami?Ja niestety robiłem test w powietrzu ale chodzi tu o stosunek zasięgu przy różnych ust. dyskryminacji a nie stricte zasięg.
pawel888 Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 Przyznam się szczerze że wykonywałem wiele testów ale tego nie. Jutro w terenie postaram się to sprawdzić.Ciekawe spostrzeżenie.Jutro poinformuję o wyniku. <pozdro
damiani Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 W powietrzu test jest mocno niemiarodajny.To samo w ziemi ma się nijak to tego co w powietrzu - chyba tylko PI nie odbiegają znacząco bez względu na ośrodek.
maciek_zagroba Napisano 10 Październik 2010 Autor Napisano 10 Październik 2010 Więc dlatego poprosiłem żeby ktoś zrobił test w powietrzu...pawel888 czekam na wyniki!;)
maciek_zagroba Napisano 12 Październik 2010 Autor Napisano 12 Październik 2010 pawel888, zrobiłeś testy?
pawel888 Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Pobieżne mniej więcej zrobiłem. Ale tylko na saperce i na blaszce cynkowej.Nie miałem czasu na więcej. Zasięg w powietrzu faktycznie troszkę większy, jednak po przysypaniu ziemią spada do normy. Postaram się zrobić dokładne na kilku przedmiotach z różnych metali. Ale że w tym tygodniu to nie obiecuję. <pozdro
poldek175 Napisano 13 Październik 2010 Napisano 13 Październik 2010 Pablo jak zrobisz testy,odezwij się.Bardzo mnie interesują Twoje spostrzeżenia.
pawel888 Napisano 13 Październik 2010 Napisano 13 Październik 2010 Oczywiście, wkleję je do tego tematu. Ale nie obiecuje że będzie to na dniach :)<pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.