Krychu_Szprotawa Napisano 6 Październik 2010 Autor Napisano 6 Październik 2010 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu ze zdjęć. Wydaję mi się, że może to być przedmiot związany z judaistyką tzw. bączek żydowski. Czy idę w dobrym kierunku?Wszystko: punce i gabaryty przedmiotu widoczne na zdjęciach.Dziękuję za pomoc w id.Pozdrawiam Krystian
Krychu_Szprotawa Napisano 6 Październik 2010 Autor Napisano 6 Październik 2010 może to jakieś kadzidełko?
Krychu_Szprotawa Napisano 7 Październik 2010 Autor Napisano 7 Październik 2010 i jak chłopaki? nikt nic nie kojarzy?wg. mnie to kadzidełko, poczytałem o bączkach żydowskich i to na 100% nie jest bączek.
kopijnik2 Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 srebrna klatka na świetlikaew świerszcza
Czołg_7TP Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 Przedmiot na pewno nie ma związku z judaiką.Jest tam przedstawiona postać człowieka, co jest niedopuszczalne przy przedmiotach pochodzenia żydowskiego.
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu ze zdjęć. Wydaję mi się, że może to być przedmiot związany z judaistyką tzw. bączek żydowski. Czy idę w dobrym kierunku?
Wszystko: punce i gabaryty przedmiotu widoczne na zdjęciach.
Dziękuję za pomoc w id.
Pozdrawiam Krystian
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.