Skocz do zawartości

wykrywacz z USA

janushew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam,
właśnie wróciłem z LA przez Zurich i pozwolę sobie napisać jak ja to zrobiłem:
- wykrywacz, niestety musiałem zaryzykować i był w bagażu głównym (wiadomo jankesi i ich zdolności do postrzegania wszystkiego czego nie rozumieją jako zła - a tu rurki , kable i elektronika)do kabinowego było zbyt duże ryzyko.Oczywiście to była moja piszczałka i leciała ze mną w tą i spowrotem.
- bo gdybm go kupił tam i musiał deklarować to raczej wyszło by wg ich przeliczników lub wg paragony +22% vat i chyba +9% cła.
Walizka dotarła szczęśliwie i piszczałkę mam już w domciu.
Pozdrawiam
Napisano
Ja wiozłem wykrywacz nieco zdemontowany - elektronika leciała ze mną w bagażu podręcznym a reszta tj. rurki, sonda i podłokietnik w bagażu głównym. Osobiście nie miałem z tego powodu przykrości.
Drugi sprzęt szedł do mnie za pośrednictwem Polonez Parcel Service w ekonomicznej wersji drogą morską. Wprawdzie trwało to jakieś 6 tygodni ale również bez komplikacji.
Pozdrawiam L.
  • 3 weeks later...
Napisano
Więc: kanarek nowiutki, rurki, cewki w bagażu głównym, elektronika w podręcznym, już złożony !!
PS. bagaż głowny był chyba otwierany i kontrolowany.
Napisano
bagaż głowny był chyba otwierany i kontrolowany."

Zobaczyli na prześwietleniu, że jakieś lufy wieziesz i nie mieli pewności czy Cię aresztować teraz czy jeszcze trochę poczekać :)
Napisano
Ze Stanów przesyłka idzie na yzyk fizyk"
Nie zdeklarujesz wartosci bo cło i vat dowala Ci.
Warto kupic np w UK. Troszke drozej ale to teren UE więc niespodzianek nie bedzie. Ja jak zamawiałem sprzet to ceny konkretnego modelu były takie:
USA- 4500zł
UK- 4900ZŁ
PL - 6500ZŁ:D
Napisano
Witam.nie płacisz cła do wartości 175euro, jeśli zdeklarujesz autetyczną wartość przewożongo przedmiotu to płacisz dodatkowo 0,90 euro centów.celnicy i tak sprawdzają wartość przedmiotu, więc nie ma ryzykować.najlepiej dowiedzieć się w urzędzie celnym ile zapłacisz cła za sprzęt z usa.pozdrawiam
Napisano
janushew praszam ze dopiero teraz ale rzadko bywam na tym forum :) pogoda była super (na pustyni przy wegas mieliśmy 42 stopnie:)) tak ogólnie ok 30-34 stopnie woda w oceanie ok 24-26

dało sie wytrzymać ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie