sqr Napisano 4 Październik 2010 Autor Napisano 4 Październik 2010 co to mogła być za monetka ? (ta w środku) Dla porównania wielkości z prawej boratynka z lewej szeląg Augusta III niestety nie można nic odczytać :( dużo mniejsze od najmniejszej boratynki jaką widziałem i bardzo cienka
cacodaemon-skc Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 boraty miały od 12mm do 19mm, grubość jest dosyć dziwna zależy od tego jak kto podrabiał orginał
Cowboys From Hell Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 Nie miałem nigdy boratynki ale może to jest 1 feniś z XIX w.np. taki https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/p5312005.jpg Były dość małe i cienkie a twoja monetka tak wygląda<zdjęcie z linku- saperfts(misiutek) >
Anarchista Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 Nie, te fenigi było sporo większe niż 12mm.
Cowboys From Hell Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 Mój błąd.Feniś ma jakieś 1,7 mm.Jednak to nie to .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.