FALKE-63 Napisano 3 Październik 2010 Autor Napisano 3 Październik 2010 Mam pytanie i prośbę o pomoc. Chciałbym zakupić Bluzę mundurową M40 (Feldbluse M40) LW Proszę o namiary gdzie mógłbym kupić taką bluzę w barwach Luftwaffe. Pozdrawiam
Stadler Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Bluzy tego wzoru nie były produkowane dla Luftwaffe.Ciężko będzie, wobec tego, znaleźć replikę takowej.
FALKE-63 Napisano 3 Październik 2010 Autor Napisano 3 Październik 2010 Stadler, chodzi mi o taką bluzę LW
Stadler Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Bluza którą pokazałeś, to Waffenrock Luftwaffe. Wprowadzono go do użytku w 1938r jednak w niewielkich ilościach.Na chwilę obecną nie ma na świecie żadnego producenta bluz tego typu.Pewną alternatywą jest jednak Tuchrock, który jest produkowany :)Dla przykładu:http://www.lostbattalions.com/german33-45/luft/LWTuchrock.htmlSwego czasu można też było je nabyć w Hero Collection, nie wiem jak jest teraz.Ja swój kupiłem od Anta-Z [pirschena], jednak teraz nie realizuje on już zamówień detalicznych.Fotka w załączniku.
Dunczyk Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 na zamówienie taką bluzę może uszyc jeden z producentów, wystawiających swoje wyroby na allegro, z tego co wiem, to jego mundury LW są niezwykle popularne w Czechach
Stadler Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Czekam na próbkę sukna. Jeśli się poprawiło w stosunku do dawnej produkcji, to można pomyśleć o zakupie u niego uniformów. Niestety, wg mnie stare sukno używane na mundury było co najmniej niewłaściwe.
Dunczyk Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 sukno, które oglądałem ostatnio wykonane zostało na podstawie oryginalnej czapki, ale ponieważ LW to nie moje poletko to nie mam zdania, jak się ma do właściwego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.