Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2010 Autor Share Napisano 2 Październik 2010 Witam proszę was o identyfikację tych podzespołów,czyli piasta ,oś,hamulce.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2010 Autor Share Napisano 2 Październik 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2010 Autor Share Napisano 2 Październik 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupo55 Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Prawdopodobnie jest to oś przyczepy wyprod. przez Gothaer Waggon Fabrik. Ponieważ brak wymiarów, jak również widoku całej osi - mogę tylko wyobrazić sobie że to tylna oś 5-8 tonowej przyczepy. Proponuję poszukać wśród takich przyczep używanych przez Wehrmacht.GWF prod.przyczepy od II-połowy lat 20-tych do 1944r.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 kolego lupo serdecznie dziękuję za zainteresowanie się tym tematem już podanie firmy może dużo zmienić w identyfikacji oto zdjęcie osi .Wymiary bęben z piastą 390mm ,hamulec rozpierakowy,łożyska made in italy zewnętrzne H9 02/7310 ,wymiar od bębna do bębna 1480mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs77 Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 znalazlem takie cos:trzecia fotka od gory (ostatnia):http://www.kfzderwehrmacht.de/Homepage_english/Trailers/Two-axle_trailers/Unassigned_2-axle_trailers/unassigned_2-axle_trailers.htmltylko te osie chyba sa dluzsze..cytuje:This two-axle trailer could be the 4 ton model Express III of the Gothaer Waggonfabrik AG which is shown in the Autotypenbuch 1937.mamy wiec producenta, jakas serie przyczep 'Express' i zrodlo ksiazkowe gdzie trzeba szukac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 No proszę a ja szukałem cały dzięń i nic prawie oślepłem :-) nawet na tej stronie byłem i ominełem.Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 4 Październik 2010 Autor Share Napisano 4 Październik 2010 Nie mogę nic więcej wyszukać na temat tej przyczepy książka ponad 300eur kosztuje:-),a obejrzał bym sobie z chęcią więcej zdjęć,może wy macie jakiś inny sposób poruszania siępo Google i coś znajdziecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.