Skocz do zawartości
  • 0

kieszonkowy zegarek

bula1237

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wpisz w google grafice zegarek pamiątkowy olimpiada w Berlinie. W archiwum allegrosza jest coś podobnego lecz małe foto i nie mogę się dopatrzeć szczegółów
Napisano
Zrob zdjecia mechanizmu,to wazne,
Od kilku lat rynek jest zalewany masa grawerowanych na przerozne sposoby zegarkow z faszystowskimi emblematami.
Szkoda ze dla kilkudziesieciu czy stukilkudziesieciu zlotych niszczone sa oryginalne zegarki i profanowane faszystowskim gownem.
Zdejmnij przednia ramke i zrob lepsze foty tarczy.
Na 90% uwazam ze to lewizna,tarcza wyglada na swiezo zeszlifowana pod grawer ,nie ma sladu patyny.
Pozdrawiam Vorax
Napisano
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://forums.watchuseek.com/f11/junghans-pocket-watches-1936-olympics-168096.html google tłumacz więc nie ma co liczyć na cuda lecz zawsze jakiś ślad;)
Napisano
Diakon,nie o to chodzi,chodzi o to czy to oryginal( w co na podstawie zdjec watpie)
Jak to lewizna to nie ma co szukac czegokolwiek tylko wyrzucic zegarek do smieci albo dac dzieciom do zabawy.
Po takim liftingu" to bezwartosciowy smiec.
Napisano
zawsze się znajdzie ktoś chętny. Ja osobiście mam trochę oryginalnych przedmiotów z II wojny kupionych za rowara". Nie ma wątpliwości co do ich oryginalności. Sąsiad mojego dziadka przykładowo sprzedał kiedyś za flaszkę monetę z 13 wieku (moja miejscowość ma prawa miejskie od 14 wieku)
Napisano
Diakon ja nie pisze o tym czy znajdzie sie ktos chetny na lewizne i czy za 2 piwa czy za flaszke.
Nie tego tyczy sie ta identyfikacja
Dla mnie sprzedaz lewizny to typowe oszustwo i tyle za jakakolwiek cene.
Pisze jeszcze raz ze aby okreslic czy to oryginal czy nie potrzebne sa lepsze zdjecia w tym zdjecie mechanizmu.
Napisano
Bula o w morde ,malo nie spadlem z krzesla.
Mechanizm to ruska Molnia z lat 60-70tych.Dalsze dywagacje na temat tego zegarka sa zbedne.
100 % smierdzaca lewizna dopiero co z ruskiej fabryki.
Pozdrawiam Vorax

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie