Diakon227 Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Napisano 28 Wrzesień 2010 witam.znalazłem to jakiś czas temu w pobliżu okopów. ok.50cm od tego znalazłem również łuskę mausera.
morfeusz27 Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 Siema, mi to idealnie pasuje na część od kultywatora rolniczego tzw redliczkę od starszych typówhttp://www.farmexpert.pl/redliczka_2_otworowa_kultywatora_produkt2249.aspxchyba że się mylę
Diakon227 Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Napisano 28 Wrzesień 2010 hmm mocowanie identyczne jak widać tylko dlaczego to moje nie jest tak kanciate ? może mam jakiś niedorobiony model;) też myślałem nad tym czy to aby jakiś rolnik nie zostawił
morfeusz27 Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 Moi rodzice posiadali gospodarstwo rolne, w dawnych czasach wszelkiego rodzaju części były towarem deficytowym, redliczki wymieniało się gdy czubki były prawie okrągłe, zależało też od gleby - gliniasta, piaszczysta od tego się wyrabiały
Diakon227 Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Napisano 28 Wrzesień 2010 ja niestety nigdy nie operowałem na gospodarstwie. Owszem miałem do czynienia z tym trochę gdyż mam rodzinę na w wsi, sam zaś jestem z niewielkiego miasteczka. Tyle że nie znam dokładnie części składowych urządzeń. Dzięki za pomoc, teraz spokojnie mogę to odłożyć na złom.Będzie parę groszy;)
Pytanie
Diakon227
witam.znalazłem to jakiś czas temu w pobliżu okopów. ok.50cm od tego znalazłem również łuskę mausera.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.