Zanim wkleję zdjęcia harmonijki (właśnie bierze kąpiel) :)
chciałbym zapytać czy taka firma istaniała w czasie wojny?
Wygooglowałem sporą ilość harmonijek ustnych HOhner Piccolo niemieckich, na mojej jest też napis Piccolo i pod nim made in Germany" - czy tak pisano w wojennych czasach.
Oczywiście zapomniałem dodać, że harmonijka została wykopana w wielkich okopach przy wejściu na stanowisko strzeleckie na głębokości 40 cm - zastanoawiam się czy to nie współczesny śmieć, gdyż w okopie było sporo współczesnego złomu. Jednak harmonijka wykonana jest z drewnianego korpusu z metalowymi okładzinami, na jednej z nich jakby w dolnym rogu wybite inicjały czy coś (litera A i chyba C). Trochę się rozpisałem ale chcę się dowidzieć czy warto dalej
zeźbić" czy dać sobie spokoój bo to współczesny złom. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Na necie nie znalazłem zdjęcia podobnrj do mojej harmonijki.
Pozdrawiam.
Sorki za rozpisywanie się, ale bez zdjęć tak niestety trzeba ^^.
Pytanie
Patryk7k5
Zanim wkleję zdjęcia harmonijki (właśnie bierze kąpiel) :)
chciałbym zapytać czy taka firma istaniała w czasie wojny?
Wygooglowałem sporą ilość harmonijek ustnych HOhner Piccolo niemieckich, na mojej jest też napis Piccolo i pod nim made in Germany" - czy tak pisano w wojennych czasach.
Oczywiście zapomniałem dodać, że harmonijka została wykopana w wielkich okopach przy wejściu na stanowisko strzeleckie na głębokości 40 cm - zastanoawiam się czy to nie współczesny śmieć, gdyż w okopie było sporo współczesnego złomu. Jednak harmonijka wykonana jest z drewnianego korpusu z metalowymi okładzinami, na jednej z nich jakby w dolnym rogu wybite inicjały czy coś (litera A i chyba C). Trochę się rozpisałem ale chcę się dowidzieć czy warto dalej zeźbić" czy dać sobie spokoój bo to współczesny złom. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Na necie nie znalazłem zdjęcia podobnrj do mojej harmonijki.
Pozdrawiam.
Sorki za rozpisywanie się, ale bez zdjęć tak niestety trzeba ^^.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.