saperfts Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Napisano 24 Wrzesień 2010 czesc, w tym tygodniu znalazlem te oto rzeczy, krzyz taka plombe i spinke prawdopodobnie zwiazana z myślistwem. prosze o pomoc , czy mozna wydatowac niej wiecej ten krzyz??co do plomby na niej jest odcisniete schoene seck i tak jakby godlo znak z drugiej strony.teraz co do spinki mysliwskiej dluga na 3cm napisy widac na zdjeciach. prosze o pomoc w idpozdrawiam michal
HASAG40 Napisano 24 Wrzesień 2010 Napisano 24 Wrzesień 2010 witamspinka to kolczyk najprawdopodobniej od krowy trafiaja sie mi tez tego typu kolczyki plomba prusy mam kilka takich z tymi inicjalami ale u mnie na odwrocie pisze mineral wasser obstawialbym okres pierwszej wojny pozdrawiam
saperfts Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Napisano 24 Wrzesień 2010 No ja się zastanawiałem czy może ten kolczyk nie jest coś z myśliwstwem bo jest tam to słowo geschützt.ale to tylko takie skojarzenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.