Alpaga Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Napisano 24 Wrzesień 2010 Witam. Czy może ktoś z kolegów posiada zdjęcia żołnierzy WSW lub też ŻW, w mundurach marynarskich? Jeżeli nie, to przynajmniej może ktoś pamięta, jak wyglądali oni w trakcie patrolu. Chodzi mi o elementy umundurowania.Pozdrawiam
pawelsamotyha Napisano 24 Wrzesień 2010 Napisano 24 Wrzesień 2010 Nosili takie same mundury wyjsciowe MW tylko na czapkach mieli otoki z napisem w kolorze srebrnym ''WOJSKOWA SŁUŻBA WEWNĘTRZNA',a byly to lata 1976-78
Alpaga Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Napisano 24 Wrzesień 2010 Super! Potwierdzasz moje ustalenia dotyczące napisu na czapkach. Nie złote, a srebrne litery. Chodzi mi po głowie, że Rekiny" nosili białe getry" na opinaczach, jak obecnie marynarze z kompanii honorowych. Pamiętasz może?
KRUSZYNA Napisano 24 Wrzesień 2010 Napisano 24 Wrzesień 2010 Otok się zgadza.Ale nosili się na służbowo"czyli zamiast lekkich czarnych półbutówstuki"czyli podkute saperki i spodnie zwężane i wpuszczone do cholew,na czarnej marynarskiej bluzie pas z pałką i gazem.Lata 87-89 Gdynia.pozdrawiamkruszyna
Alpaga Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Napisano 24 Wrzesień 2010 Czyli takie czarne umcajsy"? Wydawało mi się, że nosili czrne opinacze. Dzięki za informacje ;)
Alpaga Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Napisano 26 Wrzesień 2010 A jednak opinacze! ;) Czerwone sznury, nosili tylko oni.Dzięki wielkie acer, za fotę.
KRUSZYNA Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Ja ich pamiętam w tychstukach" z cholewą.Dzięki temu była szansa im zwiać.Ciężko się w nich biega.pozdrawiamkruszyna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.