Skocz do zawartości
  • 0

Część sowieckiego samolotu?

jan27

Pytanie

Napisano

Witam. Dziś wybrałem się na pole i wyszło takie coś.
Są jakieś napisy: д-100 зид 19-74
W okolicy znalazłem też ogromne ilości duraluminium z resztkami farby i gdzieniegdzie otworami po nitowaniu. Słyszałem od starych ludzi, że ponoć rozbiły sie tam dwa samoloty. Niemiecki spadł na las zas sowiecki rozbił sie gdzieś na polu. Czy ta część może pochodzić z samolotu? Co oznaczają te napisy. Dziekuję

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Dziś wybrałem się na pole i wyszło takie coś.
Są jakieś napisy: д-100 зид 19-74
W okolicy znalazłem też ogromne ilości duraluminium z resztkami farby i gdzieniegdzie otworami po nitowaniu. Słyszałem od starych ludzi, że ponoć rozbiły sie tam dwa samoloty. Niemiecki spadł na las zas sowiecki rozbił sie gdzieś na polu. Czy ta część może pochodzić z samolotu? Co oznaczają te napisy. Dziekuję

Napisano
Postaram się ale niestety jest to pole uprawne więc ziemia została nieźle przewalona. Co do obiektu z ruskimi napisami to jeszcze zastanawia mnie fakt że jej wysokość wynosi aż 8cm. I wygląda na to ze było coś tam podłączone. Więc gdzie w karabinie mogło być coś takiego? Zapodam inne focie jutro. Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie