małrer Napisano 25 Wrzesień 2010 Napisano 25 Wrzesień 2010 Whitesa Spectra V3 bdb sprzęcik wiele opini dobrych o nim słyszałem ale kasa mnie ogranicza na zakup a szkoda bo warto.Sprzęcik uniwersalny.Pozdro
jan-80 Napisano 25 Wrzesień 2010 Autor Napisano 25 Wrzesień 2010 Czyl stanowczo zamuwić F2 bez zastanowień.
małrer Napisano 25 Wrzesień 2010 Napisano 25 Wrzesień 2010 Z wyników i kożyści wychodzi f2 na + ale wybór należy do ciebie pozdro
jan-80 Napisano 25 Wrzesień 2010 Autor Napisano 25 Wrzesień 2010 Fisher F2 już domnie jedzie no może nie już ale przynajmiej w ciągu 14 dni roboczych.
kamilen444 Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 moze teknetics alfa ale nie ma pinpointa i identyfikacji od 1-99 wiec moze wykopiesz mocno skorodowany metal jako kolor ale jest lżejszy tanszy na tylko 1 baterie 9 v i pięcioletnia gwarancje. a moze jakis rutus first czy all 1 ale rutus solaris jest bardzo dobry a kto twierdzi ze ace 250 jest lepsze niech nim szuka a inni z f2 wybiorą co lepsze fanty
kapsel28 Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 Ja mam Ace 250 i nie jest to zły sprzęcik , była taka sytuacja chodził kolega z fisherkiem 5 i znalazł 2 monetki pod krzaczkiem ,ja na 2-ugi dzień wykopałem w tamtym miejscu około 100 monetek i 2 odznaczenia.Więc ja myślę że dużo tutaj zależy od szczęścia niestety.A mam pytanko do użytkowników Ace 250 co zrobić bo po wycięciu żelaza pokazuje mi większe elementy żelazne ale pokazując jako kolor.Co jest nie tak??
Tradytor Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Wszystko ok. Tak będzie pokazywał, zresztą nie tylko kanarki większy złom pokazują jako kolor.
Cpt.Nemo Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Tak pokazuje wiekszosc wykrywek :)A to ze ACE lepsze od prostego Fishera to sprawa oczywista. Nawet zasilanie ma normalne a nie jakies archaiczne 9 woltowe baterie.Tak ze gratuluje udanego wyboru :)
Enders Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Nemo - baterie archaiczne? Bo nie możesz dostać w jakimś kiosku na zadupiu? :DOd tego jest ładowarka i akumulatorki... Ale szkoda, że w niektórych Fisher'ach i Teknetics'ach zasilanie jest 9-woltowe, baterie 6F22 (tu uwaga na aku 6LR61 są za wysokie i bardzo ciężko wchodzą). Panowie Gardiner i Johnson mogliby się postarać i zrobić we wszystkich modelach zasilanie 4 x AA. Pozdrawiam!
talgo Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 hmm a co ma zasilanie do wykrywacza baterie jak baterie kupisz i jedne i drugiemiałem i garetta i fishera ace słabo wyważony i ma opóźnienia sygnału fisherowi można jedynie zarzucić inne dźwięki ale czy niekorzyść to bym polemizował
Cpt.Nemo Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Baterie 9V nie wszedzie w Polsce wystepuja w odroznieniu od paluszkow a ich cena nie jest mala - te lepsze minimum 15zl, te gorsze 10 zeta. W malego Fisherka ile wchodzi ? Dwie takie baterie ?Zreszta to ze duze Fishery sa robione wylacznie na paluszki - tez o czyms swiadczy :)
jacho Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Szlag mnie trafia jak jakiś fanboy czepi się piedroły i będzie dyskredytował sprzęt o klasę lepszy bo mu bateryjki nie pasują.A najgorsze jest to, że pod wpływem takich bezkrytycznie zapatrzonych w swój sprzęt ignoratnów ktoś może kupić gorszy wykrywacz z lepszymi bateryjkami. Strasznie irytujące.Jeśli masz problem z kupieniem 9V to chyba mieszkasz w średniowiecznej osadzie. Przejdź się do dowolnego kiosku i sprawdź. Zapewniam Cię że będą mieli znienawidzone przez ciebie baterie.
bighunter76 Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Jacho Jacho! Kolego Drogi! nie wiem gdzie Ty widzisz sprzęt o klasę lepszy???? między kanarem a fisherem???? chyba Bóg Ciebie opuścił
jacho Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Nigdy nie byłem z tym panem razem więc o opuszczaniu nie ma mowy.Nigdy więcej nie mam zamiaru udowadniać dlaczego 250 jest słabszy (poza bateryjkami). Wszystko co miałem do powiedzenia jest na forum.
bighunter76 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Jacho sorki nawet przez myśl by mi nie przeszło coby Ciebie na Chrześcijaństwo nawracać żaden ze mnie misjonarz.... a wracając do tematu to jeśli chodzi o te ww. sprzęty to nie ma co porównywać bo wiadomo Garrett jest spózniony jak kulawy ślimak natomiast f2 potrzebuje dwóch bateryjek 15 pln sztuka. więc kto co woli.... pozdro!
jacho Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 I to jest bardzo prawdziwa opinia. Z taką wypowiedzią nie mogę się nie zgodzić.
Cpt.Nemo Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 2011-04-10 21:41:26 Szlag mnie trafia jak jakiś fanboy czepi się piedroły ...A najgorsze jest to, że pod wpływem takich bezkrytycznie zapatrzonych w swój sprzęt ignoratnów Jeśli masz problem z kupieniem 9V to chyba mieszkasz w średniowiecznej osadzie. jacho"Ocho ? Argumentow zabraklo ? Zaczelismy ad personam atakowac ? No to osiagnelismy dno w ataku na ACE 250, nizej juz sie nie da...Nie warto sie tak wsciekac, zmarszczek mozna dostac.
kaiel Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 obok tych trzech jest jeszcze coinmaster whitesa , ja go posiadam i jestem zadowolony ładnie kolor zbiera i jest na dwie baterie 9v juz ok 20h przechodzily i jeszcze low batt sie nie pojawiłpzdr.
Eastlegion Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Atak na ACE 250...Brzmi zupełnie jak atak na rydzyjko...W każdym bądź razie mam wrażenie, ze cały świat kol Cpt.Nemo to firma Garrett.Nie jesteś w stanie sprawić tego, aby wszyscy śmigali z Garrett'ami i tyle. Choćbyś nie wiem jak się spinał, dwoił i troił.Wiele osób uważa, że F2 jest lepszy od ACE 250 i ma to odniesienie w rzeczywistości.Takie chorobliwe narzucanie swojej opinii innym detektorystom" jedynie dyskredytuje Ciebie jak i Twoją ulubioną firmę.Pees: Posiadam ACE 250, ale jako absolutną rezerwę.Pozdro.
jacho Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Rzeczowe argumenty przedstawiłem w innych wątkach. Napisałem wyraźnie, ze w tym nie będę się powtarzał. Ile razy można pisać to samo.Reaguję nie dlatego, że kochasz Garretty, Twoja sprawa. Nawet chętnie wyskoczę z Tobą na wykopki. Ale kiedy próbujesz namówić kogoś na zakup wykrywki pomimo że w tej samej cenie może mieć lepszą (oczywiście z gorszym zasilaniem :) ) to muszę coś powiedzieć. Wszelkie za i przeciw są w poprzednich wątkach.Polecaj 250, proszę bardzo. Ale nie mów ze to cud nad Wisłą bo jest zasilany AA. Troszkę obiektywizmu.Najważniejszymi cechami wykrywacza (monetkowca) są:- zdolność identyfikacji przedmiotu- szybkość działania (czyli zdolność sygnalizowania przedmiotu w pobliżu niechcianych, najczęściej żelaznych, śmieci)- niezawodność- zasięgiDopiero jako dodatkowe rzeczy można wymienić:- wagę i wyważenie- zasilanie- względy estetycznew 3 pierwszych F2 pokonuje 250-tkę, w czwartym powiedzmy że jest remisW dodatkowych - co kto lubi.
Raptile Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Niekończąca się wojna ACE 250 czy F2... Wydaje mi się ze jedynym rozwiązaniem byłby jakiś teścik obydwu sprzętów na tym samym polu testowym, określenie ile F2 jest głębszy w cm, zrobić test moneta-gwóźdź, ułożyć monetę w pionie lub na ukos i sprawdzić poprawność identyfikacji i na deser namierzanie. Wyniki testów opublikować i wtedy każdy wiedziałby ile lepszy jest F2. pozdro!
Enders Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Kur... jacho, teraz rozumiem jakie to uczucie, jak czyta się takie, jednym słowem pierdoły, o tym, co lepsze. Do kolegów, którzy, mówią że Ace jest lepszy. Ja przygodę zacząłem ponad 3 lata temu, a był to okres już taki, w którym kanarek górował i nieźle się trzymał. A to znaczy, że był już na rynku. 3 lata - a gdzie! może nawet i więcej, bo niektórzy posiadają nawet kanarki 5-letnie i starsze. Tak więc nie ma co porównywać technologii tej, z Garretta i starej, gzie u nich wszystkie detektory (no oprócz AT PRO) śmigają na tym Graphic Target Analyzer", czyli waszych ukochanych kwadracikach, a nie ma tam jak w Fisherach dobrej ID cyfrowej; no i jeszcze jakość dyskrymy i ogólna stabilność odczytu.Zwięźlej mówiąc: Plusy - F2- ID cyfrowa plus segmentowa- bardzo dokładna i STABILNA ID- bardzo niskie zużycie energii- lekka, dobrze wyważona konstrukcja- fajna cewka, w dodatku z plastikiem na dole co zapobiega odkruszaniu się żywicy- większe zasięgi od Ace, nawet jeśli ido Ace jest założona duża cewka- świetne wykonanie- brak luzów na stelażu- tryb NOTCH- 4 tony ID- dokładny pin point- duży wyświetlaczMinusy - F2- zasilanie 2 x 9V 6F22 a nie 4 x AA (chociaż... hmmm)- badziewny kabel cewki standardowej- problemy z przykręceniem kabla cewki do obudowy (jeśli wtyczka zakręcana)Plusy - Ace 250- solidne wykonanie- solidny kabel cewki- Belltone; ID 3 tonowa- czytelny wyświetlacz- możliwość dyskryminacji wszystkich zakresów (tryby pracy plus własny)- zasilanie 4 x AAMinusy - Ace 250- bardzo zła, niestabilna ID (szczególnie jeśli chodzi o zardzewiałe żelazo)- zła dyskryminacja- głośność- brak trybu NOTCH- lekkie luzy na stelażu- cewka zalana żywicą epoksydową, wykrusza się- dość słaby zasięg, nawet na dużej cewce- trochę tandetny plastik, z jakiego wykonane zostały obudowa elektroniki i podłokietnik (ja już zdążyłem połamać co nie co przy normalnej eksploatacji).Chcę tym postem ten wielki spór zakończyć, mówiąc, że bezsprzecznie F2 wygrywa praktycznie pod każdym względem. Przepraszam także kanarkowców", że uraziłem" ich tą wypowiedzią. I proszę nie mieć do mnie pretensji, że Edners borni F-ki, że Enders to, tamto. Po prostu mówię, jak jest. Dziękuję, dobranoc. Pozdrawiam!
Cpt.Nemo Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 ACE 250 nie ma trybu NOTCH ? nie mozna zaznaczyc ktore rzeczy chce sie odrzucac ?http://www.garrett.pl/pdf/garrett_ace150_250_manual_pl.pdfZechce kolega poczytac ?Pin point ACE 250 zawsze byl wlasnie chwalony za dokladnosc i niezawodnosc.W minusach F2 nalezy jeszcze zapisac - nierozbieralnosc konstrukcji bo na srubach jest naklejona klawiatura jednorazowego naklejania :)Co z tego, że Ace ma do niczego plastik, skoro F2 jest nierozbieralny ? Wymagajacy co do baterii - http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=1500A coz tam pisza w Bylo nie minelo :http://www.bylo-nie-minelo.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=96 Po złożeniu wykrywacza można odczuć niewielkie luzy na stelażu, nawet po dokręceniu tych plastikowych nakrętek na rurkach. W każdym bądź razie luzy te nie przeszkadzają podczas przemiatania cewką./ A koledze ewentualne porowntywalne luzy w ACE przeszkadzaja :)/Tak ze nie demonizujmy :) Kazdy moze wybrac to co lubi. Jesli o mnie chodzi to juz ze dwa lata nie uzywam ACE 250, ale lezy sobie u mnie na emeryturze na wypadek awarii obecnie uzywanej wykrywki, nie mam serca go sprzedac choc powinienem, bo nowe pokolenie potrzebuje dobrych i tanich wykrywek :)
Cpt.Nemo Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Jeszcze jedno bo sie nie dopisalo :Minusy - Ace 250- głośność"O ? To juz w Fisherku konstruktorzy zrobili regulacje glosnosci ? Bo ten ktorego uzywalem darl jape na caly lasek :)
bighunter76 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 no nie żebym był za ace! ale kole4go Enders jak chodzisz trochę z wykrywką to nie wierzę że nie rozróżnisz kolorku od złomu?????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.