Skocz do zawartości

Co wybrać F2, ACE 250 szy ACE150

jan-80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no właśnie co wybrać na monetki i łuseczki oraz militark małą klamry hełmy itp.Chodzi mi o wykrywacz w przedziale 800-900zł.
  • Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hełmy to mała militarka ?? Chyba nie bardzo.

Poczytaj sobie o wszystkich i zastanów się nad F2 - lepsze od ACE ma ID na wyświetlaczu ponieważ ma od 0-99 numerki. Do tego lżejszy i lepiej wyważony.

W tej cenie z używek (już nie produkowane ale ciągle serwisowane) powinieneś znaleźć Rutus Ultra II lub Rutus Solaris - oba sprzęty biją na głowę w/w przez ciebie zasięgami i możliwościami. O nich też sobie poczytaj.
Napisano
No z tym biciem na glowe to bym nie przesadzal. ACE-250 dla poczatkujacego to najlepszy klasyczny wrecz sprzet. Ja bym innego nie polecal.
F2 mi sie nie podobal bo taki jakis delikatny podejrzanie, a Rutusy ? No mozna ale trzeba lubic :)
Napisano
Zgodzę się z damianim i jachem F2 jest z tej trójki najlepszy. A do dźwięków da się przyzwyczaić. Co do używek wymienionych przez damianiego Ultra jakoś do mnie nie przemawia ale Solaris owszem. W tej cenie plasuje, się również Whites Coinmaster ale jeszcze na jego temat nic nie wiem. Jest jeszcze Tesoro Compadre. Problem w tym, że oba sprzęty to typowe kolorkowce tak samo ACE i F2. Sprzęt w miarę uniwersalny to właśnie Solaris.
Napisano
ja chodzę bez słuchawek i nie widzę żadnego problemu,uszy się myje a nie wietrzy jak coś :) ja w delcie ściszam na 5 lub 4 i wszystkie dźwięki słyszę jak najbardziej więc nie wiem w czym problem...
Napisano
Problem zaczyna się gdy zjedziesz z głośnością poniżej połowy skali. Wtedy dźwięk towarzyszący odnalezieniu monety jest o wiele cichszy. Dodaj do tego porywy wiatru i masz gotowy przepis na ominięcie monetki. Nie chodzisz przecież ze ślepiami wpatrzonymi w wyświetlacz przez cały czas.
Napisano
a wiesz że złej baletnicy to i rąbek u spódnicy? bez obrazy East ale mi to nie przeszkadza wolę to niż tak jak miałem w kanarku że głośnik musiałem zaklejać taśmą izolacyjną bo pół wsi słyszało jak chodzę,a w delcie sobie ściszam i śmigam incognito:)
Napisano
Nie chodzi tu o rąbek u spódnicy. Możliwość ustawienia głośności jest czymś oczywistym. To, że CE 250 nie ma takiej opcji to zupełnie inna para kaloszy i nie ma nic wspólnego z Deltą 4000.
Po prostu dziwne to jest i tyle. Ciekawym po prostu czemu takie ściszenie dźwięku miało służyć. Całkiem dobry detektor z niezrozumiałą przeze mnie fanaberią konstruktora, która sprawia, ze podnosi ciśnienie krwi.
Napisano
mi tam dźwięk w delcie pasuje,jedyne co mogło by być lepsze to większa cewka,a czemu taki stopień ściszenia podług innych dźwięków mógłby służyć to też nie wiem:) ale jak dla mnie wykrywacz wart swoich pieniędzy ...
Napisano
Z tej trójki zdecydowanie F2, zasięg znosny ,duża czułość i uniwersalność,lekki i wyważony jedynie ID tonowe dziwne ale jak ktoś napisał można sie przyzwyczaić.
Jedynie polecam zainwestować w akumulatorki bo na bateriach drogo wychodzi.
Napisano
Dobra za to dzięki napewno wybiore F2 lub ACE250.

A teraz żeby nie zaśmiecać forum
Będe miał zamiar kupić terz coś na militarkę interesuje mie dobry mocny sprzęt który będzie idealny na militarkę bo do drobnicy będzie kanarek lub F2 interesuje mie cena Od 2500zł do 4000zł (na militarkę częściej chodze dlatego droszy sprzęta na drobnice to jak co robiś niemam i wdomu jestem) Z gury dzięki
Napisano
To nie sprawa kasy , wykrywaczy na militaria nie ma tak dużo jak na monetki.Te trzy modele ktore wymieniłem są osiągami zblizone do siebie.Ze smetkiem latam już około 10 lat ,teraz wykańczam już drugiego.Mialem doczynienia z whitesami i nie cierpie z powodu że nie mam firmówki".Sugerował bym raczej dokupienie trzeciego wykrywacza typu TWO BOX bo coraz trudniej znależć coś w warstwie powierzchniowej.
Napisano
Witam, jestem nowy na forum. miałem wcześniej zabawkę MD 3006 i po 2-ch latach odkładania kupiłem wczoraj Teknetics Delta 4000. Przeglądałem wiele forum, czytałem dyskusje i nie bardzo wiedziałem co kupić kanarka" czy F2? Zadzwoniłem nawet do dystrybutora F2 z pytaniem o serwis a tu niespodzianka - gość sam mi odradził mówiąć że naprawa odbywa się w Stanach i czas oczekiwania to około 3-4 miesiące. Psuje się elektronika i są problemy z wyświetlaczem. Już byłem pewny że to będzie ACE 250, gdy wpadł mi w oczy opis Delty. Znałem tylko opisy, nie widziałęm ich na oczy - tylko teoria. O Delcie piszą, że jest lepsza cewka, bardziej precyzyjny pinpoint, większy zasięg, lżejszy, chodzi na 1 bateryjce (mam aku + ładowarkę) przy tym samym czasie co ACE, do tego 5 lat gwarancji. Teraz czekam na przesyłkę i jestem ciekawy jak się spisze w polu. Jestem zielony, bo poprzedni sprzęt to raczej najniższej klasy zabawka. Będę opisywał pierwsze wrażenia. Pozdrawiam.
Napisano
Umnie są takie tereny ze mało kto z wykrywką lata więc sam byś się żdziwił co mozna u mnie znależć w warstwie powieszchniowej tak do 40-50cm.
Napisano
mam pytanie do
Cpt.Nemo czy wogule chodził z f2 bo bzdury gada że jest delikatny.Bardziej delikatniejszy jest ace 250 głównie cewka po uderzeniu w kamyczek(sam byłem świadkiem)odprysł kawałek od cewki.Czegoś takiego nie uświadczysz w f2 i jest solidnie wykończony.pozdro
Napisano
Tu mam jeszcze pytanko czy to prawda że 250 sięga płycej niż Fisher F2 czy mają podobne osiągi chciał bym wiedzieć to od kogoś kto wie to na własnej skurze.
Napisano
Witam miałem fke i wiem z autopsji że ace 250 jest płytsza i jeszcze jedno spostrzeżenie z wycientym iron czyli metal pokaże większy metal mi pokazał bagnet kolegi 250 na wycientym metalu go nie widziała.pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie