Gniewkos Napisano 14 Wrzesień 2010 Autor Napisano 14 Wrzesień 2010 Kiedyś wyskoczyła mi na polnej drodze taka wpinka. Nic na jej temat nie poszukałem. Wielkość około 1,5cm na środku napis AMERYKI i zdaje się orzeł. Na około są napisy, i tak na dole po lewej chyba Wołyń, na górze po lewej nie mogę odczytać, na górze po prawej Lwów, i na dole po prawej jest chyba data ale nie mogę doczytać, są też napisy nad orłem i pod nim, a dokładniej pod tymi dziwnymi symbolami.Jeżeli ktoś coś ma ciekawego do powiedzenia to chętnie wysłucham. Myślę, że po wyglądzie orła da się powiedzieć jakie to lata bo chyba podobnego widziałem na polskich guzikachpozdro!
zwolin Napisano 14 Wrzesień 2010 Napisano 14 Wrzesień 2010 krzyż żołnierzy polskich z ameryki tu go znajdzieszhttp://www.medale.shost.pl/opis.php?medale=1
Gniewkos Napisano 14 Wrzesień 2010 Autor Napisano 14 Wrzesień 2010 Ok dzięki bardzo, chyba nie częste znalezisko?pozdro!
zwolin Napisano 15 Wrzesień 2010 Napisano 15 Wrzesień 2010 dokładnie bardzo rzadkie znalezisko na 100% któregoś z Hallerczyków ,w tzw. łękitnej armii" było około 20-tyś ochotników głównie polonia amerykańska i polacy z Brazylii
Gniewkos Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Napisano 15 Wrzesień 2010 No to pięknie! Szkoda tylko że taki stan! Wielkie dzięki!pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.