wodzu8 Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 Może ktoś wie , coś więcej. Kurtkę kupiłem w jednym z warszawskich lumpeksów
wodzu8 Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 dwie gwiazdki i cos jakby odznaka grenadierów na patkach
wodzu8 Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 nazwisko właściciela i poniżej chyba producent
mietek Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Ano brytyjska. Lieutenant.Granaty - przeczytaj co jest na guzikach, ale wygladaja na Royal Artillery.Najlepiej daj zblizenie na guziki, jaka jest na nich korona.Wszyte, od gory nazwisko wlasciciela, nizej krawiec. Czy jest data szycia?Zerknij do wewnetrznej kieszeni, moze byc tam tez metka.Wzor uzywany od 1 wojny. Sa moze slady po baretkach?
wodzu8 Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 dzieki za szybka odpowiedz. Kurtka nie ma wewnętrznej kieszeni, a w czterech zewnętrzych brak jakichkolwiek informacji o dacie jej uszycia. Brak śladów po baretkach.
mietek Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Royal Engineers (RE), nie zas Artillery - w obu przypadkach sa granaty na kolnierzu, ale rozna ilosc plomieni. Teraz widac ze jest ich 9, czyli RE.Guziki z okresu do 1953 roku (wliczajac 2 wojne).
wodzu8 Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 mietek wielkie dzieki i ukłon dla Twojej wiedzy. Jak pisałem kupiłem w lumpeksie poniekąd aby ocalic przed zniszczeniem. Nie jest to fant z kręgu moich zainteresowań. Czy moge skorzystać z Twoich informacji wystawiając aukcje?
mietek Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Doczytalem metke - szyte w Bangalore, czyli Indie.Indie udzyskaly niepodleglosc w 1947, nie wiem kiedy armia UK sie wycofala (ale pewno nie od razu).Brak baretek - przy stopniu oficerskim, sugeruje iz wlasciciel nie bral udzialu w 2 wojnie. Co do skorzystania z informacji, prosze bardzo, najlepiej wstaw tez link do tego watku.
Pytanie
wodzu8
Może ktoś wie , coś więcej. Kurtkę kupiłem w jednym z warszawskich lumpeksów
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.