Sekal Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 Witam. Trafiły mi się takie oto rzeczy, proszę o id.
Sekal Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 Witam. Trafiły mi się takie oto rzeczy, proszę o id.
Sekal Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 3.Widoczna cyfra 66 lub 99 nabita 2 lub 3 razy.
Sekal Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Witam. Przepraszam że tak długo. Spód - 1,3cmWysokość około - 5,5 cmprowizorycznie zmierzyłem tez kaliber - około 0,8 cm czyli stawiałbym na 7,92 czy coś. Wszystkie pomiary robione były linijką :PPozdrawiam
Sekal Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Przepraszam za dubla (powinien być ten nieszczęsny Edit) ale właśnie znalazłem po naprowadzeniu.Czy te karabiny używane były przez nasze jednostki w bitwie warszawskiej w 1920? Wyszedł razem z lebelami i mosinami (łuski oczywiście) z tego okresu. Wyszło w okolicy Radzymina.http://luski.poszukiwania.pl/images/luski/j16vii.jpgA co z drugim przedmiotem. Zasłyszałem opinie że to może być coś od końskiej uprzęży. Jak to się sprawdza?Pozdrawiam
niechludow Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 nie podałeś wymiarów łuski ale to chyba angielska sygnatura, pewnie Lee Enfield , 303 Britisch
Pytanie
Sekal
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.