banan20 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 Posiadam X terre 70...a z nią dwie cewki standardowe 18 i 9 khz....sprzęt bardzo w porządku...lecz chce zakupić drugi wieloczęstotliwościowy sprzęt..interesuje mnie tylko firma Minelab i tu chce się czegoś dowiedzieć na temat....1. Minelab Explorer XS(czym jest to nowszy model od Explorera II czy jest odwrotnie) ??2. Czy Minelab Quattro lepiej spisze się na drobnicy od X terry 70 ? Oraz czym się różni Quatrro od Safari (chodzi mi głownie o różnice w zasięgach)3. Jakie są różnice miedzy Explorerem XS a SE(zasięgi, dyskryminacja, skuteczność poszukiwań)..czy opłaca się dopłacać do Se 2 tysiaki ??4. Ktora cewka w X terrce 70 lepsza na monetki 9 czy 18 ?
banan20 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 dowiedziałem się że to jednak explorer II jest nowszy od explorera XS więc chce jeszcze raz sformułować moje pytania gdyż nie wiem jak się edytuje posty mianowicie:1. Czy Minelab Quattro i explorer II lepiej spisze się na drobnicy od X terry 70 ? Oraz czym się różni Quatrro od Safari (chodzi mi głownie o różnice w zasięgach)2. Jakie są różnice miedzy Explorerem II a SE(zasięgi, dyskryminacja, skuteczność poszukiwań)..czy opłaca się dopłacać do Se 2 tysiaki ??3. Ktora cewka w X terrce 70 lepsza na monetki 9 czy 18 ?
VanWorden Napisano 4 Wrzesień 2010 Napisano 4 Wrzesień 2010 O różnicach w Explorerach na pewno napiszą Ci więcej koledzy, ale w żadnym wypadku nie polecam na drobnicę Quattro czy Safari. Jeśli już to tylko Explorer lub Etrac. Co do sond w Xterrach to zdecydowanie drobnicowo-monetkowa jest 18ka, zarówno koncentryk jak i DD. Jeśli w okolicy wychodzą sreberka to poluj też na sondę 3kHz.PozdrawiamVW
dziuba8024 Napisano 4 Wrzesień 2010 Napisano 4 Wrzesień 2010 mialem x70 , ex xs , teraz mam exII moim zdaniem ex II jest lepsza od terki70, qatro, zasiegi takie same jak ex xs i ex se - se jest szybszy , lepszy pinpointpzdr.
banan20 Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 czyli najopłacalniej dokupić explorera II ? czy mozna go gdzies dostac nowego?
dziuba8024 Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 nowego juz raczej nie na alledrogo mozna trafic ale zadko szukaj z nowsza cewka - lzejsza i nie jest podatna na uszkodzenia pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.