dol Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 Witam dziś dowiedziałem się, że pękających mocowań cewek Minelab nie chce robić na gwarancji z tego co wiem to częsty problem ja widziałem 7 pękniętych cewek jakie są wasze doświadczenia.
Skinhead1974 Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Mam juz 3 cewki, biegam kilka razy w tygodniu i jakoś nic mi nie pęka. Nie obchodzę się z wykrywką jak z kryształem, wręcz przeciwnie... Myśle, że cały widz polega na tym, by mocno nie dokręcać śruby na uszach cewki.
Zwierzu Napisano 4 Wrzesień 2010 Napisano 4 Wrzesień 2010 Moje doswiadczenia są takie...Od chwili wyjścia" na rynek z-terrek,chodze z nimi i nigdy,ale to nigdy nie miałem w/w usterki.A chodze intensywnie i czasem po cięzkim terenie.(gesty las,krzaki itd...)PozdrawiamZwierz
adek_ Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 tez sporo latam z terką i jedyne co mi pękło to podłokietnik
loszo_ZCH Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 A u mnie wlaśnie w sobote pekło mocowanie cewki typu L. Moze byla i w tym moja wina, ale mimo wszystko problem znany wlelu uzytkownika tego sprzętu i nie jest to spowodowane zbyt mocnym dokrecaniem cewek.pozdr.
pastuszek Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 temat wałkowany dziesiątki razy.Klej epoksydowy za 10 zetów i kawałek starej obudowy z telewizora rozwiązuje sprawę.
damiani Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Cewki a raczej ich uszy pękają na potęgę - niektórym nawet nowe egzemplarze w pudełku po zakupie w sklepie nie wytrzymują tygodnia. Najgorsze że nie ma powtarzalności - jedni chodzą lata a inni kilka dni. Na forach zagranicznych są identyczne przypadki - niestety firma Minelab nie przykłada się do tego co zgłaszają userzy.
desmo_sm Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Miałem terre505 i nic mi nie pekło, nie zawieszało się ani nie wyłączało. Może dotyczyło to starej serji terrek.Czasami jak widze jak ludzie chodzą podczas mrozu to sie nie dziwie że im coś pęka plastik zmarźnięty to wystarczy lekkie naprężenie i pęknie.
desmo_sm Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Pekały koncentryki te pajączki bo maja dość filigranowe te uszka z boku ale potem minelab dawał juz w standarcie DD a ona ma taki nadlew z przodu co wzmacnia znacząco mocowanie i dlatego jedni maja ok a inni pęknięte.pozdro
dol Napisano 20 Wrzesień 2010 Autor Napisano 20 Wrzesień 2010 Witam ponownie jakim klejem można kleić cewki?Z jakiego są tworzywa? Chciałbym to zrobić dobrze ( spaprać to nie problem)Pomocy
desmo_sm Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 Pospawasz takim pistoletem z topnikami ABS taki glue gun ale zamiast tego białego topnika musisz uzyc topnika ABS czarnego.
pastuszek Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 ja używam technicola epoksydowego.Ma kolor i konsystencję smarki ale trzyma jak cholera.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.