Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet

ARO-K1

Pytanie

Napisano
Witam szanownych kolegów i koleżanki. Mam problem z ustaleniem typu bagnetu. Bagnet jest produkcji Czechosłowackiej i wymiarami bardzo zbliżony do VZ 24
Dł. Całości – ok. 430mm
Dł. Głowni –ok.295mm
Szer. Głowni –ok.23mm
Na głowni posiada oznaczenie CSZ pod znakiem wytwórni litera „H” ostrze skierowane do lufy
Wszystko wskazuje na to że to model VZ 24 lecz mocowanie jelca do trzonu w VZ 24 jest za pomocą dwóch wypukłych nitów. Prezentowany model takowych nitów nieposiana i stąd moje pytanie co to za model Za wszystkie podpowiedzi z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam ARO-K1

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam ten bagnecik w dwóch wersjach- model z pierścieniem na lufę ma wyrażne- wystające nity, w modelu bez pierścienia nitów dopatrzyć się nie można.

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
OK dzięki Piotr, ale czy wersja modelu VZ 24 bez wypukłych nitów to rzadkość czy raczej standard. Wszystkie jakie do tej pory widziałem ( bez względu na to czy z pierścieniem czy bez) były z nitami wypukłymi.
Napisano
Witam szanownych kolegów i koleżanki. Mam problem z ustaleniem typu bagnetu. Bagnet jest produkcji Czechosłowackiej i wymiarami bardzo zbliżony do VZ 24
Dł. Całości – ok. 430mm
Dł. Głowni –ok.295mm
Szer. Głowni –ok.23mm
Na głowni posiada oznaczenie CSZ pod znakiem wytwórni litera „H” ostrze skierowane do lufy
Wszystko wskazuje na to że to model VZ 24 lecz mocowanie jelca do trzonu w VZ 24 jest za pomocą dwóch wypukłych nitów. Prezentowany model takowych nitów nieposiana i stąd moje pytanie co to za model Za wszystkie podpowiedzi z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam ARO-K1
Napisano
Niestety nie mam pojęcia jak miał się stosunek bagnetów z nitami do tych beznitowych. Nie szukałem jakoś specjalnie tego bagnetu w wersji z nitami niewidocznymi, więc jeśli go trafiłem przypoadkowo to jakimś tam rarytasem raczej nie jest ...

Pozdrawiam,
Piotr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie